Beginnen met waterpolo

Wat is Minipolo?

Waterpolo is een echte teamsport. Je komt een aantal keren in de week met je team samen om te trainen. Dat gebeurt meestal in het water, maar soms ook aan de kant. Tijdens de training leer je hoe je hard kunt zwemmen en hoe je het beste een bal kunt vangen en gooien. Natuurlijk leer je ook hoe je het beste een doelpunt kunt scoren! Een wedstrijd is vijf kinderen uit je eigen team tegen vijf kinderen van een ander team. Je moet dan proberen de bal zo vaak mogelijk in het doel van de tegenstander te gooien. Dat klinkt misschien heel makkelijk….. maar kom het maar eens proberen!

Het waterpolo voor kinderen van 6 tot 11 jaar noemen we Minipolo. Net zo stoer als waterpolo, maar met een kleiner speelveld en aangepaste spelregels. De kleinsten spelen in ondiep water en met minder spelers, zodat ieder kind lekker vaak aan de bal komt. Met minipolo kun je al vanaf 6 jaar beginnen. Minipolo is de ideale manier om al jong kennis te maken met een van de leukste zwemsporten. Ieder seizoen spelen we een aantal toernooien en kun je minipoloërs van andere verenigingen ontmoeten

Onze zwemvereniging, Aqua-Novio ‘94, biedt ook de jongste zwemmers de mogelijkheid om waterpolo te spelen. Waterpolo is een balsport die je wel een beetje kunt vergelijken met handbal. Bij waterpolo ren je niet achter een bal aan maar doe je dat zwemmend.

Als je mee wilt doen aan het minipolo moet je wel zwemdiploma A en B gehaald hebben, of tenminste goed kunnen zwemmen. De trainingen worden gehouden in het Sportfondsenbad West. Trainingsdagen zijn de dinsdag van 18.00 uur tot 19.00 uur en vrijdag van 19.00 uur tot 20.00 uur.

Heb je interesse? Vraag vier gratis proeflessen aan.
Geef je op bij Machteld stuur een e-mail naar: waterpolo_secretariaat@aquanovio.nl

 

 

Spelregels voor beginners

Vanwege de vele vragen van ouders publiceren we hierbij de basisvaardigheden die nodig zijn om het spelletje te begrijpen. Handig voor de jonge spelers en speelsters van onze afdeling en wie weet steekt u er als ouders ook nog wat van op!

We onderscheiden bij de jeugd de verschillende leeftijdsgroepen net als bij voetbal.
Iedere leeftijdscategorie heeft een letter; F-jes zijn de jongste groep en de A-jeugd is de jeugd tot 21 jaar. Per leeftijdgroep wordt de nadruk gelegd op andere onderdelen en spelregels, zo hoef je niet alles in één keer te leren en te onthouden maar gebeurt dit stapsgewijs!

Hopelijk wordt het hiermee voor iedereen al een beetje duidelijker! Heb je na het lezen van deze spelregels nog steeds vragen is er vast iemand binnen de afdeling die je daarmee kan helpen.

De spelregelkennislijn voor de F- E- en D- jeugd is te vinden op de downloadpagina (net als de spelregels voor de volwassenen). Klik hier en ontdek welke regels er allemaal zijn!