Wisselen van vereniging

Wisselen van vereniging

Het overschrijven van een vereniging naar een andere vereniging is door de KNZB aan voorwaarden verbonden. Omdat de verenigingen voor 1 juni hun teams voor het volgend seizoen aan moeten melden, dienen overschrijvingen voor 1 juni door de KNZB ontvangen te zijn. Alle overschrijvingen die op of na 1 juni ontvangen worden, worden door de KNZB niet meer voor het nieuwe seizoen in behandeling genomen. Daarnaast dient u ook rekening te houden met de verwerking van de overschrijving door de nieuwe en oude vereniging. Het is dus verstandig om overschrijvingen ruim voor 1 juni bij de verenigingen kenbaar te maken. Voor spelers uit de topsportselecties gelden gedragsregels waar zowel de spoelers als de verenigingen zich aan dienen te houden.

Overschrijven gaat als volgt

U meldt zich af als lid van uw bestaande vereniging, deze vereniging schrijft u uit en meldt startkaart en eventueel W-official ook af.

U meldt u aan als lid bij de nieuwe vereniging, onder vermelding dat het gaat om een overschrijving. De nieuwe vereniging vraagt een startnummer aan en een nieuwe W-official kaart.

De oude vereniging ontvangt van de KNZB een melding van overschrijving en krijgt daarmee de gelegenheid om eventueel bezwaar aan te tekenen. Als dat bezwaar er niet is of kenbaar wordt gemaakt, verwerkt de KNZB de overschrijving.