Waterbasketbal

Beste sportliefhebber!

Wat is waterbasketbal? 

Waterbasketbal is de eerste teamsport in het water voor mensen met een beperking. Het is een combinatie tussen waterpolo en basketbal. Je mag met 2 handen vangen en gooien en er is geen onderling contact zoals bij waterpolo. De doelen of baskets drijven op het water. Een doelpunt maak je door de bal in het net te gooien! Waterbasketbal is een teamsport waar van alles in zit! Techniek, tactiek en een bal. Het is ook nog eens gezond en een sport waarin weinig blessures voorkomen. Het bevordert de gezondheid en het is een ontzettend fijne vrijetijdsbesteding waar je bovendien nieuwe contacten legt. Kortom: het proberen waard! Kijk eventueel eerst nog eens wat filmpjes op youtube.

 

Voor wie is waterbasketbal? 

Waterbasketbal is voor mensen met een lichamelijke- en/of verstandelijke beperking, chronisch zieke mensen en voor mensen die revalideren na een ernstige ziekte. De enige eis voor deelname is dat je kunt zwemmen/zelfredzaam bent in het water.

Waterbasketbal is niet aan leeftijd gebonden. Of je nu 10 jaar bent of 50 jaar. Zelfs als je net jouw zwemdiploma gehaald hebt, je kunt zo beginnen met waterbasketbal! Als je ambities hebt is er de mogelijkheid om mee te doen met competitie wedstrijden. Maar als je dat niet wilt of kunt, dan doe je alleen mee aan de trainingen. Wij zorgen voor een rustige omgeving zonder andere activiteiten in het zwembad.

Training en contributie

De trainingen zijn op woensdagavond: 19:00 – 20:00 uur
Zwembad Dukenburg, Meijhorst 7041, 6537 EP Nijmegen.

De contributie bedraagt €20,- per maand / €240,- per jaar

Introductietrainingen

Om eerst eens kennis te maken of het wel bij jou past, mag je vier keer gratis meetrainen. In deze vier weken kijken we met elkaar of waterbasketbal de sport is voor jou.

 

Interesse?

Wij nemen graag contact met je op. Ook voor deelname aan een training, graag aanmelden via onderstaand e-mail adres. Heb je nog vragen of wil je meer informatie mail dan met waterbasketbal@aquanovio.nl

Leuk als jij straks mee doet! Tot snel!

Wil je alvast verdiepen in Waterbasketbal, dan kan je hier de spelregels door lezen

Handboek waterbasketbal

 

Digitaal collecteren.


Sport is voor iedereen. Met en zonder handicap. Niemand mag buiten spel staan. Van elke donatie gaat 50% naar onze eigen club! Wij staan als één team achter de sporters met een handicap. Met uw donatie kunnen wij nog meer mogelijk maken voor onze waterbasketballers.
Doneer jij ook?

Doneer hier

 

Wedstrijden:

Waterbasketbal competitie seizoen 2022-2023 Regio Zuid

Datum    

Organiserende vereniging

Tot op heden nog geen data bekend  
   
   
   

Nieuws

  • Verslag Special Olympics 2022
  • Als afdeling hebben we super goed nieuws! Frank Jansen, oud penningmeester van de vereniging heeft voor ons een sponsor gevonden! ERAC,  adviesbureau voor regionale ontwikkeling gaat onze afdeling ondersteunen. In april 2022 gaat ons waterbasketbalteam een benefietwedstrijd spelen tegen medewerkers van ERAC. De opbrengst van deze benefietwedstrijd is voor de afdeling Waterbasketbal. Super! 

    In juni 2022 zijn er de Special Olympics in Twente. We gaan meedoen aan het wedstrijdzwemmen. ERAC maakt deelname voor onze leden financieel mogelijk. Hartelijk dank daarvoor.

    We zijn ERAC, Frank, Jolande en Willem heel dankbaar.

  • Vanaf 2 februari 2022 gaan we 10 (gratis) trainingen geven in zwembad Dukenburg in Nijmegen. Hiervoor hebben een sportstimuleringssubsidie ontvangen van NOC*NSF. 

Hartelijk groet & blijf gezond!

Afdeling Waterbasketbal