Waterbasketbal

Beste sportliefhebber!

Wat is waterbasketbal? 

Waterbasketbal is de eerste teamsport in het water voor mensen met een beperking. Het is een combinatie tussen waterpolo en basketbal. Je mag met 2 handen vangen en gooien en er is geen onderling contact zoals bij waterpolo. De doelen of baskets drijven op het water. Een doelpunt maak je door de bal in het net te gooien! Waterbasketbal is een teamsport waar van alles in zit! Techniek, tactiek en een bal. Het is ook nog eens gezond en een sport waarin weinig blessures voorkomen. Het bevordert de gezondheid en het is een ontzettend fijne vrijetijdsbesteding waar je bovendien nieuwe contacten legt. Kortom: het proberen waard! Kijk eventueel eerst nog eens wat filmpjes op youtube.

Voor wie is waterbasketbal? 

Waterbasketbal is voor mensen met een lichamelijke- en/of verstandelijke beperking, chronisch zieke mensen en voor mensen die revalideren na een ernstige ziekte. De enige eis voor deelname is dat je kunt zwemmen/zelfredzaam bent in het water.

Waterbasketbal is niet aan leeftijd gebonden. Of je nu 10 jaar bent of 50 jaar. Zelfs als je net jouw zwemdiploma gehaald hebt, je kunt zo beginnen met waterbasketbal! Als je ambities hebt is er de mogelijkheid om mee te doen met competitie wedstrijden. Maar als je dat niet wilt of kunt, dan doe je alleen mee aan de trainingen. Wij zorgen voor een rustige omgeving zonder andere activiteiten in het zwembad.

Training en contributie

De trainingen zijn op zaterdagochtend: 11:00 – 12:00 uur
Zwembad De LubertCranenburgsestraat 23d, Groesbeek.

De contributie bedraagt €20,- per maand.

Introductietrainingen

Om eerst eens kennis te maken of het wel bij jou past, mag je vier keer gratis meetrainen. In deze vier weken kijken we met elkaar of waterbasketbal de sport is voor jou.

 

Interesse?

Wij nemen graag contact met je op. Ook voor deelname aan een training, graag aanmelden via onderstaand e-mail adres. Heb je nog vragen of wil je meer informatie mail dan met waterbasketbal@aquanovio.nl

Leuk als jij straks mee doet! Tot snel!

Wil je alvast verdiepen in Waterbasketbal, dan kan je hier de spelregels door lezen

Handboek waterbasketbal

 

Het digitale collecteren is gestart!


Sport is voor iedereen. Met en zonder handicap. Niemand mag buiten spel staan. Van elke donatie gaat 50% naar onze eigen club! Wij staan als één team achter de sporters met een handicap. Met uw donatie kunnen wij nog meer mogelijk maken voor onze waterbasketballers.
Doneer jij ook?

Doneer hier

Wedstrijden:

Waterbasketbal competitie seizoen 2020-2021 Regio Zuid

Er zijn geen wedstrijden of overige activiteiten gepland dit seizoen i.v.m. corona en de maatregelen van de overheid

Datum

Organiserende vereniging

   
   
   
   

Overig

Datum

Activiteit