Over ons

Aqua-Novio’94 is een van de grootste zwemverenigingen van Nederland. De vereniging bestaat uit de volgende afdelingen: zwemles, waterpolo, wedstrijdzwemmen, masters en synchroonzwemmen. Daarnaast hebben we nog twee speciale takken: aangepast zwemmen en waterbasketbal

Iedereen die bij ons wil zwemmen is lid van de vereniging. Onze missie is om zoveel mogelijk mensen te laten zwemmen. Op eigen niveau en tempo. Dat doen we onder andere door zwemles aan te bieden voor de laagste prijs in Nijmegen en omstreken. Ook zorgen we dat kinderen op het speciaal onderwijs de kans hebben om te leren zwemmen. Wij handelen dan ook niet uit winst-oogmerk. Na de zwemles kun je terecht bij een van onze wedstrijdafdelingen. Ook hier zwem je op eigen niveau. Van 2 keer in de week zwemmen, tot op internationaal niveau trainen.  Met meer dan 1000 leden zijn we dan ook een van de meest succesvolle zwemverenigingen van het land!

Historie

In 1994 is onze vereniging ontstaan uit een fusie tussen 3 Nijmeegse verenigingen: NZC’21, Zeus en Pluvius. In alledrie de bestaande verenigingen was het niet meer mogelijk in alle takken van de zwemsport voldoende mensen op de been te brengen. 
Vooral in het neerzetten van een brede basis bij de jeugd, noodzakelijk met betrekking tot de continuïteit van de clubs op middellange termijn, hadden NZC’21, Pluvius en Zeus al samenwerkingsverbanden gesloten en kwamen leden gezamenlijk in competitieverband uit. Uiteindelijk was het beter één gezonde zwemvereniging in Nijmegen te hebben en dat is per 1 april 1994 onder de naam Aqua Novio’94 gebeurd. In 2019 vieren wij dan ook ons 25-jarig bestaan! 

Volgen?

Zorg ervoor dat je Aqua-Novio’94 ook volgt op de sociale media! We zijn actief op Facebook, Instagram en LinkedIn. Daarnaast hebben we ook een nieuwsbrief!