Over ons

Aqua-Novio’94 is een van de grootste zwemverenigingen van Nederland. De vereniging bestaat uit de volgende afdelingen: zwemles, waterpolo, wedstrijdzwemmen, masters en synchroonzwemmen. Daarnaast hebben we nog twee speciale takken: aangepast zwemmen en waterbasketbal

Iedereen die bij ons wil zwemmen is lid van de vereniging. Ons doel is om zoveel mogelijk mensen toegang te geven tot zwemsport. Dat doen we door zwemles te geven aan alle lagen van de bevolking, maar ook door verschillende wedstrijdsporten aan te bieden. Wij handelen dan ook niet uit winst-oogmerk. Met meer dan 1000 leden zijn we dan ook een van de meest succesvolle zwemverenigingen van het land!

Historie

In 1994 is onze vereniging ontstaan uit een fusie tussen 3 Nijmeegse verenigingen: NZC’21, Zeus en Pluvius. In alledrie de bestaande verenigingen was het niet meer mogelijk in alle takken van de zwemsport voldoende mensen op de been te brengen. 
Vooral in het neerzetten van een brede basis bij de jeugd, noodzakelijk met betrekking tot de continuïteit van de clubs op middellange termijn, hadden NZC’21, Pluvius en Zeus al samenwerkingsverbanden gesloten en kwamen leden gezamenlijk in competitieverband uit. Uiteindelijk was het beter één gezonde zwemvereniging in Nijmegen te hebben en dat is per 1 april 1994 onder de naam Aqua Novio’94 gebeurd. In 2019 vieren wij dan ook ons 25-jarig bestaan! 

Volgen?

Zorg ervoor dat je Aqua-Novio’94 ook volgt op de sociale media! We zijn actief op Facebook, Instagram en LinkedIn. Daarnaast hebben we ook een nieuwsbrief!