Zondag 03 november 2019

“Het zat er vandaag gewoon niet in”

Floor van Lent, 3-11-2019

NIJMEGEN- De dames van Aqua-Novio hebben dit weekend geen winst weten te behalen, de ploeg wordt met 9-16 verslagen. Zo komen de dames op plek zes in het klassement te staan. “ Dit is zeker niet het gewenste resultaat”, aldus Lars de Laat, gastcoach van dames 1.

Dit weekend zijn Lars de Laat en Stijn Lammers de gastcoaches van dames 1. Beide heren spelen in de Heren 1 en weten zowel op de bank als in het spel goed richting te geven. Maar al snel is te zien dat het een moeilijke pot wordt voor de waterpolosters uit Nijmegen. Aan het eind van de eerste periode staat het 4-5.

De dames van Aqua-Novio proberen in te spelen op het sterke team uit Brummen, maar het mag niet baten. Ondanks dat de dames van Aqua-Novio elke speelster uitverdedigen, scoort De Spreng in de derde periode vier keer achter elkaar en staat het 6-12. De gastcoaches Lars en Stijn proberen met elke tactiek mogelijk de wedstrijd om te draaien, helaas zonder resultaat.

De wedstrijd wordt uiteindelijk beslist met het 16e doelpunt van Anouk Steppel door een 5-meter en daarmee verliest Aqua-Novio dames 1 voor de tweede keer in dit seizoen. Met sippe gezichten verlaten de dames het bad. Desalniettemin gaan ze zich opmaken voor de volgende wedstrijd tegen ENC Arnhem Da2.

Eindstand: 9-16.

Doelpunten per periode: (4-5) (1-2) (1-4) (3-5)

Gescoorde doelpunten p.p.: L. van Hest 1, F. Beckmann 1, Kim B. 2, L. Simons 3, N. van Asch 1, F. van Lent 1