Zondag 09 februari 2020

Geen winnaar in zwembad de Sprenkelaar  

De waterpolosters uit Nijmegen spelen in Apeldoorn een zenuwslopende wedstrijd, het duel eindigt in een gelijkspel. De dames lukt het niet om de drie punten mee terug te nemen doordat beide teams erg aan elkaar gewaagd zijn.

Doordat Aquapoldro Da1 in de eerste periode erg fysiek spel vertoond, krijgen de dames van Aqua-Novio’94 zo drie uitsluitingen in haar voordeel, slechts één daarvan resulteert in een doelpunt. Met maar twee wissels op de kant en geen coach houden de waterpolosters uit Nijmegen het hoofd koel. Aan het eind van de eerste periode staat het 1-2 met een doelpunt van onder andere Majke Welbers.

De wedstrijd vordert en beide teams wisselen elkaar af met de doelpunten. De tribune versterkt de spanning van de wedstrijd bij elke schot op doel. De Nijmeegse dames lukt het echter niet om in de derde periode de voorsprong te behouden. Met het eindsignaal van de derde periode staat het 8-6.

In de laatste periode lopen de Aqua-Novio dames in op de Apeldoornse speelsters en blijft tot aan de laatste secondes spannend. Aqua-Novio heeft als laatste de bal in bezit maar weet niet meer te scoren. De gelijke stand spiegelt de wedstrijd goed af en de dames kunnen met een opgeheven hoofd naar huis.

Uitslag: 9-9

Doelpunten per periode:

( 1-2) (3-2)(4-2)(1-3)

Doelpunten per speelster: M. Welbers 1, E. Brands 5, E. Hooghwinkel 2, N. van Asch 1