Woensdag 05 augustus 2020

Erik de Jong ondersteunt en helpt AN94 trainers

Beste Aqua Novianen,

bij deze een persoonlijke introductie en ook uitleg van mijn rol binnen het jeugd waterpolo van jullie club. Niet geboren, wel getogen in Ede, binnen de berenclub, waar ik als keeper, trainer, opleider en scheidsrechter al heel lang en ononderbroken lid ben. De laatste 10 jaar ook als keepertrainer en teammanager verbonden aan KNZB, bij de nationale jeugd waterpolo.

Begeleiden en coachen

Ook in Nijmegen is de ambitie om goed op te leiden concreet, begeleiding en coaching van en door de jeugdtrainers wordt door Aqua Novio professioneel aangepakt. Persoonlijk vind ik het belangrijk dat er wordt opgeleid en dat de teamprestatie en het resultaat van wedstrijden in de jeugdtijd van ondergeschikt belang blijven. Persoonlijk ontwikkelen en de aandacht hiervoor zorgt bijna vanzelf voor mooie resultaten van een team. Voor de trainers is het belangrijk dat zij hierin gesteund en geholpen voelen. Ik zal jullie luisterend oor zijn en bijdragen aan creatieve of concrete oplossingen voor velerlei uitdagingen!

Fouten maken mag

Het hebben van plezier, ervaren wat bewegen betekent, motorische vaardigheden aanleren en motorisch opleiden zijn belangrijke speerpunten. Fouten maken mag en verbeteren lukt iedereen. Het positief bevestigd krijgen dat je stappen maakt in het leren van deze onderdelen, werkt voor deelnemer en trainer positief.

Ontdekkingstocht

Basis bewegen leert de jongste jeugd nog maar deels op school en helaas steeds minder buiten. Als ze in het zwembad zijn, moet er tijd zijn om te stoeien, springen, klimmen, klauteren, gooien, rollen, drijven enz. Dus naast specifiek het zwemmen en waterpolo, vooral ook tijd nemen voor alle soorten van bewegen en het ervaren en verbeteren van vele bewegingen. Op ontdekkingstocht in en naast het zwembad.

Ook het leren werken in teamverband is voor jeugd een mooie oefening met onderweg vele uitdagingen. Als je met elkaar handiger wordt in de uitvoering, houd je tijd over in je hoofd om van bijdrage te zijn naar je team in en buiten het water.

Ik hoop jullie binnenkort te zien in de opstartfase van het seizoen 2020-2021. Laten we samen aan het werk gaan, omdat wat aandacht krijgt, groeit!

Keep on swimming!

Erik de Jong, augustus 2020