Dinsdag 05 oktober 2021

Eerste match Aqua-Novio dames eindigt in gelijkspel

Nijmegen- Sinds afgelopen zaterdag is de waterpolocompetitie voor de Nijmeegse waterpolosters van Aqua-Novio’94 weer begonnen. De eerste tegenstander van het seizoen is het team uit Nunspeet. Echter hebben de dames uit Nunspeet hun eerste overwinning al in de pocket.

Floor van Lent, 5 oktober 2021
Volg ons op Instagram voor de laatste updates en nieuwtjes!

Er heerst een gezonde maar gespannen sfeer onder de waterpolosters van Aqua-Novio. Dat is niet gek aangezien het al een tijdje geleden dat er een echte competitiewedstrijd is gespeeld. Bovendien moeten de dames deze wedstrijd doen zonder coach Robbert Groenendaal. De dames springen gemoedelijk het water in en na het inzwemmen, komen de vertrouwde wit-blauw gestreepte waterpoloballen tevoorschijn. Na het passen en een aantal rondjes op goal schieten, fluit de scheidsrechter en gaat binnen enkele minuten de wedstrijd van start.

Met het fluitsignaal van de scheidsrechters is de eerste competitiewedstrijd weer een feit. De dames weten echter niet gelijk de bal te veroveren en gaan daarmee een spannende wedstrijd tegemoet. De waterpolosters hebben aan het eind van eerste periode nog geen voorsprong weten te behalen, de stand is 3-3 en de dames gaan na een korte bespreking met frisse moed en nieuwe inzichten uit de eerste periode, de tweede periode in. De tegenstanders maken het de dames niet makkelijk al weten de dames toch een kleine voorsprong te boeken in het tweede part. Door de vele wisselmomenten van Aqua-Novio kan het team zijn energie goed over de wedstrijd verdelen en in te zetten waar nodig. Bovendien wordt de topscorer van de tegenstander goed verdedigd en lijken de dames de winst geleidelijk hun kant op de trekken. Toch lukt het Aqua-Novio niet om de minimale voorsprong vast te houden want in de derde periode, één seconde voor tijd, scoort Nunspeet de gelijkmaker. Het staat het 9-9.

Aqua-Novio gaat voor de laatste keer de rust in en daarin benadrukt aanvoerster Kim Berg de tactiek en aandachtspunten. De scheidsrechter plaatst na het fluitsignaal de bal in het water en daarmee gaan de laatste minuten van de wedstrijd in. De waterpolosters van Aqua-Novio houden zich goed aan de besproken punten maar weten helaas waterpolosters uit Nunspeet niet de kop in te drukken. Het staat 9-10. Vanaf dat moment heeft het damesteam van Aqua-Novio nog iets minder dan drie minuten de tijd om een tegengeluid te geven. En dat tegengeluid komt er want als er nog iets meer dan een minuut te spelen is, schiet Natasja van Asch de bal snoeihard in het goal en staat het 10-10. Er worden nog twee aanvallen gespeeld maar die hebben geen invloed meer op de einduitslag. Daarmee spelen de dames van Aqua-Novio de eerste competitiewedstrijd uit in gelijkspel.

Volgende week spelen de dames van Aqua-Novio’94 uit tegen ENC Arnhem Da2.

Gescoorde doelpunten per speelster: E. Brands 1, F. Beckmann 1, F. van Lent 1, N. van Asch 6 en R. Schrijen 1.

Doelpunten per periode: (3-3) (3-2)(3-4)(1-1)