Zondag 29 mei 2022

DEBUTANTENBAL TIJDENS SWIMKICK & MINIOREN WEDSTRIJD

Zaterdag 28 mei j.l. zwommen de jongste leden van onze zwemvereniging in zwembad de grote Koppel te Arnhem. Op het programma stond de SwimKick / Miniorencircuit wedstrijd deel 1.

Sinds de coronaperiode is de aanwas van nieuwe minioren zwemmers enorm toegenomen. De groei is zelfs groter als voor het corona tijdperk. Daar zijn we natuurlijk erg trots op. Mede daardoor stonden we met drie-en-dertig zwemmers aan de start van deze SwimKick / Miniorencircuit wedstrijd. Doordat deze wedstrijd in het Hemelvaartweekend viel en we te maken hadden met enkele zieken had de opkomst zelfs nog groter kunnen zijn dan drie-en-dertig. Het extra benoemen waard is daarbij dat enkele zwemmers hun eerste wedstrijd zwommen en dus hun debuut maakten voor Aqua-Novio’94. Gefeliciteerd allemaal en welkom bij de vereniging.

Het swimkick / miniorencircuit seizoen afsluiten met ronde 1, klinkt natuurlijk vreemd. Echter deze wedstrijd was een inhaalwedstrijd vanwege de eerdere afgelasting ten tijden van corona aan het begin van dit zwem kalanderjaar. Heel erg fijn dat deze wedstrijd alsnog gezwommen kon worden door- en met onze zwemmers.

Het programma was een kopie van de wedstrijd die op 19 maart j.l. werd gezwommen. Hierdoor werd het voor de coaches snel inzichtelijk welke groei de zwemmers de afgelopen weken gemaakt hadden. Met die kennis in het achterhoofd kunnen zowel de zwemmers als de coaches de komende weken nog werken richting de Minioren finales van 11 en 12 juni aanstaande. Als kers op de taart mogen de snelste 18 minioren zich nog opmaken voor de ClubMeet Finale van 3 juli aanstaande in Maastricht. Dat beloofd nog een waar spektakel te worden voor deze wedstrijd zwemmers.

Terug naar de wedstrijd van afgelopen zaterdag. De sfeer onderling was wederom goed te noemen. Onder aanmoedigingen van teamgenootjes werden er weer vele persoonlijke records gezwommen. Soms werd een tijd genoteerd die net boven de inschrijftijd lag. Dit was enigszins te verklaren door het aanvangstijdstip van deze wedstrijd. De wedstrijd startte namelijk pas na vijven. Een tijdstip waar kinderen niet de hele dag voor stil blijven zitten om zodoende hun energie te sparen. Daarvoor zijn het ook nog kinderen.

De medaille uitreiking zal ergens tijdens een training komende week plaatsvinden. Hetzelfde is van toepassing op de uitslagen, deze zullen later deze week online komen.

Last but not least. Tijdens deze wedstrijd was de organisatie wederom in eigen handen. Teleurstellend is het dan om (wederom) te moeten vernemen – ondanks volle tribunes – dat de ouderparticipatie bedroevend was. Hoe trots we ook vaak op de inzet van onze vrijwilligers zijn, moet dit écht anders! Het kan niet zo zijn dat hulp telkens van dezelfde ouders moet komen.