Maandag 04 maart 2024

Swim Race Days Dortmund 2024

‘Was leuk, wel warm’. Omdat dit het weekend wel heel beknopt weergeeft wijden we er graag nog iets meer over uit.

Het eerste weekend van maart reisden een grote groep zwemmers af naar Dortmund voor de Swim Race Days, om Aqua Novio ’94 al voor het 12e jaar te vertegenwoordigen. De jonge zwemmers – van 2015 tot en met 2011 – zwommen in de ochtend, de oudere zwemmers – vanaf 2010 – mochten in de middag en avond aan de start verschijnen.

De stemming zat er op beide dagen goed in. Er werden mooie pr’s gezwommen, medailles behaald, maar bovenal werd er veel plezier gemaakt. Sommige zwemmers waren tussen de races door meer in het inzwembad te vinden dan langs de kant. Maar als ze langs de kant stonden werden de teamgenoten enthousiast aangemoedigd, was er tijd voor een gezellig gesprek of een spelletje. Ook de ouders op de tribune lieten zich van hun beste kant zien en vooral horen. Ze probeerden de supporters  van een van de Duitse verenigingen (we zullen geen naam noemen) te overstemmen met een heuse Aqua Novio yell en regelmatig schalde de namen van onze zwemmers hard door het bad.

Op zaterdagavond was er een spectaculaire eliminatie race waarbij Aqua Novio ’94 werd vertegenwoordigd door Joris, Colinda en Yannick, waarbij Joris zelfs de finale haalde. Tijdens deze eliminatierace bepaalde het rad welke slag er gezwommen werd. Opzwepende muziek, gekleurde lichten en vuurwerk; alles zat erbij.

Op zondagochtend was er voor de jongere zwemmers nog een mystery medley race. Deze werd gezwommen door Elisha, Maartje, Berk en Pieter. Elke slag moest door 1 zwemmer gezwommen. De volgorde was voor het publiek en de tegenstanders een verrassing. Aqua Novio ’94 eindigde op een welverdiende tweede plek.

Al met al een onvergetelijk weekend, waarin we konden genieten van sportieve prestaties, aanmoedigingen, kreten, Guiness Book of Records waardige pizza’s en een hoop gezelligheid.

Volgens de coaches – alle lof voor hun tomeloze inzet! – hebben we laten zien dat we 1 team zijn, zo voelde het ook; deze ervaring gaat de boeken in!