Donderdag 11 april 2024

Zomerse temperaturen buiten en binnen tijdens de tweede Batenburg Bellt limietwedstrijd langbad

Zaterdag 6 april, de tweede limietwedstrijd langebaan en op sommige plaatsen in Nederland de eerste zomerse dag van dit seizoen.  De temperatuur tikte ook in Nijmegen (bijna) zomerse waarden aan. Een wedstrijd op een warme dag als deze, het wedstrijdzwemmen lijkt er patent op te hebben. En de zwemmers, de vrijwilligers en toeschouwers hebben dat geweten. 

zwembad Sportfondsenbad Nijmegen-West

Dat warme weer weerhield de ruim 200 zwemmers er echter niet van het maximale eruit te halen. Voor de één betekent dat het strijden voor limieten en voor een ander het zoeken naar de ideale race. Moment waar je meest blij mee bent? “Niet gedist worden bij een valse start op de 50 meter rug,” grapt een van de seniorenzwemmers die vervolgens aangeeft dat het haar op weg naar het NK vandaag niet ging om het zwemmen van pr’s, maar om het zwemmen van goede races. 

 Sara, een van de miniorenzwemmers, bewees dat doorzetten loont, nu ze voor de tweede keer op rij niet gedist werd op de schoolslag. Daarmee laat ze knap zien de schoolslag onder de knie te hebben.

 Waar vroeg in de avond ongetwijfeld velen al aan het genieten waren van de avondzon, dook een aantal jongens en meiden nog het water in voor een 800 meter. “Ik heb er echt van genoten,” glimlachte een van de zwemmers na afloop. 

105 persoonlijke records, diverse (uitloop) limieten voor GK en N(J)K, op naar de derde Batenburg Bellt limietwedstrijd van dit seizoen! (Zondag 21 april)