Vrijdag 22 maart 2019

Samen leren!

Tekst en foto's: Jubileumcommissie

Het is je de afgelopen weken misschien al opgevallen. Waterpoloërs die met de benen omhoog aan het rondzwemmen zijn, synchroonzwemmers die ballen aan het overgooien zijn en – onbekende – enthousiaste trainers langs de kant. Wat is er toch aan de hand? 

Clinics natuurlijk! De afgelopen weken hebben trainers van verschillende afdelingen clinics gegeven aan andere afdelingen. Dat is niet alleen leuk, maar ook bijzonder leerzaam!

Onder leiding van trainster Sanne (synchroonzwemmen) sprongen de jongens dapper in het diepe. Niet veel later begon de uitvoering echte vormen te krijgen. Misschien hebben we binnenkort wel een synchroonteam voor mannen! Of blijven ze toch bij waterpolo?

Ook de synchroonzwemmers kregen een uitdaging. De groep werd gesplitst en kregen van Tjark en Joey (wedstrijdzwemmen) een clinic wedstrijdzwemmen. Ze leerde een echte wedstrijdstart, een mooi en snel keerpunt en natuurlijk een votte borstcrawl. De clinic werd afgesloten met een estafette (en een hoop lawaai). De uitslag: team 2 won 3 keer!

Door Daan en Ruud (waterpolo) kwamen de synchroonzwemsters erachter dat het overgooien van een bal in het water best lastig is. Ze leerde de basis van waterpolo: Hoe moet je verdedigen, passen en schieten? Natuurlijk sloten ze af met een partijtje.

Rosanne (wedstrijdzwemmen) nam een grote groep waterpoloërs onder haar hoede. In de lengte van het zwembad werden de nodige meters afgelegd. De poloërs leerde slagen, onderwaterfases en keerpunten.

Samen verbinden

Het hele jubileumjaar staat in het teken van verbinden. We mogen dan allemaal wel lid zijn van dezelfde club, maar we zien elkaar niet vaak. Dat is jammer, want we hebben allemaal dezelfde passie voor water en dezelfde passie voor onze vereniging. Dit hele jaar proberen we daarom zoveel mogelijk dingen samen te doen. Hier kom je meer te weten over het jubileum. 

Het waren leuke, leerzame en bijzondere clinics. Gelukkig hebben we de foto’s nog…

PS. Nog niet alle clinics zijn gegeven, sommige zijn later dit jaar. Heb je vragen, of foto’s van een van de clinics? Neem dan vooral met ons contact op! Dat kan via email of persoonlijk!