superspetters_logo-1

Zwemvereniging Aqua Novio'94 gaat na de zomervakantie van 2015 ook lesgeven voor het KNZB zwemdiploma via het SuperSpetters programma. We zullen hiermee als eerste starten op de maandag in zwembad Dukenburg. Wilt u hier meer oer weten kijk op de website onder SuperSpetters.

"SuperSpetters" is de zwemlesmethode van de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) waarbij kinderen op een leuke manier goed leren zwemmen en er veel aandacht is voor persoonlijk contact" 


diplomas_new

Maar natuurlijk blijven we voorlopig ook nog op de bekende manier opleiden voor het zwem-ABC

Zwemvereniging Aqua-Novio ’94 geeft kinderen (en volwassenen) zwemles voor het Zwem-ABC (de nationale zwemdiploma’s A, B en C, en de Zwemvaardigheid diploma’s. Snorkelen en Survival.

Voor zwemdiploma A worden 5 ‘baden’ doorlopen. Kinderen van minimaal 4½ jaar beginnen in badje 1, met ondiep water, zonder drijfmiddelen als vleugeltjes of drijfpakjes. Dit is een bewuste keuze: als uw kind per ongeluk ergens in het water valt voordat het zijn A diploma heeft, zal het zich ook moeten redden zonder vleugeltjes. Als kinderen een bad goed doorlopen hebben, krijgen ze een certificaat en stromen ze door naar het volgende. Dit gebeurt in principe drie maal per jaar. Aan het eind van bad 5 zijn ze klaar voor het A diploma. Onder Diploma eisen vindt u de eisen die gesteld worden om de certificaten en diploma’s te krijgen.

In een groep zitten ca. 8 tot 10 kinderen. Per groep wordt er lesgegeven door een instructeur met een assistent / hulpouder., zodat de verhouding tussen volwassenen en kinderen ongeveer één op vijf is. Dat betekent dat er veel vrijwilligers zijn, mensen die met plezier zwemles komen geven. Een aantal heeft een opleiding bij de KNZB gehad, anderen zijn opgeleid binnen onze club. Aqua Novio ’94 zorgt ieder jaar voor bijscholing van de instructeurs en assistenten.

Omdat Aqua-Novio ’94 een zwemvereniging is met afdelingen waterpolo, wedstrijdzwemmen en synchroonzwemmen, wordt er bij de lessen nadruk gelegd op een goede zwemtechniek.