Maandag 26 februari 2024

Terugblik op Jaargangfinales 2024

Tekst en Beeldmateriaal: Susan de Jonge

Afgelopen weekend werden in het splinternieuwe zwembad ‘de Vliet’ in Leiden de jaargangfinales gezwommen op de korte baan.

We waren met Aqua-Novio’94 goed vertegenwoordigd. In totaal 7 zwemmers waren er één of beide dagen. De sfeer was geweldig, volle tribunes, vol enthousiast publiek en er was zelfs een echte live-stream zodat familie en vrienden thuis live mee konden kijken.

Er waren een paar jonge minioren die voor de eerste keer mee hebben gedaan. Leren omgaan met de spanning van zo’n grote wedstrijd. Ervaring opdoen en dat hebben ze heel goed gedaan! Er is heel hard gezwommen en vele PRs zijn dik verbeterd.
Er zijn ook prijzen behaald.

Berk Can heeft op 1/100 ste seconde een zilveren plek behaald op de 100 meter schoolslag met 1:25.61 (bijna 5 seconde verbeterd). Een prachtprestatie! Wat was het spannend! Met het blote oog was het verschil niet te zien.
Pieter de Jonge heeft ook een zilveren plek behaald op de 100 meter rugslag met een tijd van 1:17.81 (verbetering van bijna 3 secondes) en Pieter mag zich hiernaast ook Nederlands Jaargangkampioen noemen op de 100 meter vlinder met een tijd van 1:18.49 (verbetering van 5 secondes). Ook deze race was bloedstollend waarbij de eindsprint het verschil maakte!

Al met al een zeer geslaagd weekend!
Op naar de volgende jaargangfinales in Dordrecht van de lange baan op 30 juni 2024.