Dinsdag 24 mei 2022

MOOIE RESULTATEN MINIOREN OP NK

Afgelopen weekend, zaterdag 21- en zondag 22 mei, mocht een vijftal minioren van Aqua Novio ’94 meezwemmen met de Speedo Jaargangwedstrijden in Leiden. Ook wel bekend als het Nederlands Kampioenschap voor minioren.

Onder leiding van coach Kim Speekenbrink, mocht Fay Jansen op de zaterdag het spits afbijten op de 50 meter vlinderslag en de 100 meter vrije slag meisjes minioren 4 en jonger. Op beide afstanden zwom ze twee seconden van haar persoonlijk record af. Op de 100 meter vrij werd ze zelfs vijfde! Een heel mooi resultaat.

Op zondag sloten de vier andere zwemmers aan. Sven Schoenmakers deed mee met het zware nummer, de 100 meter vlinderslag voor jongens minioren 5. Hij deed dat niet onverdienstelijk. Werd zestiende van Nederland en zwom maar liefst zeventien seconden sneller dan zijn inschrijftijd!
Tijdens
de 100 meter rug zwom de als zeventiende geplaatste Nam- Kiên Le bij de minioren 6, in een gedurfde race naar een uiteindelijk elfde plaats en haalde daarbij vier seconden van zijn persoonlijk record af.
Berki Can mocht drie keer aan de start verschijnen in de jongste categorie bij de jongens. Hij zwom de 50 meter vrij, de 100 meter wisselslag en de 100 meter schoolslag. Met de 100 meter wisselslag was hij het meest succesvol. Hij werd dertiende en zwom maar liefst acht seconden van zijn inschrijftijd. Een mooie race waarin hij alles gaf. Helaas had hij op de 100 meter schoolslag een diskwalificatie vanwege het verkeerd uitvoeren van de onderwaterfase.
Jamil Maduro mocht bij de oudste jongens, minioren 6, meedoen op de 100 meter schoolslag. De als zestiende geplaatste zwemmer, won zijn serie in een hele goed race, verbeterde tevens zijn persoonlijk record met vijf seconden en eindigde daarmee verassend als zevende van Nederland.
Ook Fay Jansen mocht op zondag nog een keer zwemmen en behield op de 50 meter vrije slag haar elfde plek in een mooi persoonlijk record waarmee ze eindelijk onder de 38 seconden dook!

Het was weer een feest om mee te zwemmen op dit mooie zwemtoernooi op het hoogste niveau.  Waarbij vele topzwemmers hun eerste races hebben gezwommen als minior. De sfeer bij de Aqua Novio ’94 zwemmers was weer als vanouds en werd traditiegetrouw afgesloten met eten op de weg terug bij de grote M.

Uitslagen zijn te vinden op Speedo Jaargangwedstrijden 2022 – SPLASH Meet Manager 11 (zwemkroniek.com)