Woensdag 15 februari 2023

Masters fanatiek bezig op de lange baan !

Kim Speekenbrink

Afgelopen zaterdag werd het lange baan seizoen ingeluid in ons eigen Zwembad West in Nijmegen. Ook onze Masters waren met een bescheiden delegatie aanwezig. Djamari, Joey en Petra waren van de partij en werden dit keer gecoacht door Kim. Dat samen sporten verbindt werd snel duidelijk. Tussen de wedstrijdzwemmers van Aqua Novio ’94 voelden zij zich als een vis in het water! Er ontstond al snel een gezellige sfeer waar goede gesprekken ontstonden met de wat oudere wedstrijdzwemmers en onze drie Masters en coach. Uiteraard lag de focus ook op de races die gezwommen gingen worden. Djamari beet het spits af met een zeer dappere afstand, de 400 meter wisselslag! Gedegen zwom zijn deze zware afstand in een prima tijd van 7.00.26. Respect! Later in de wedstrijd zwom zij ook nog de 200m vlinderslag. Dit deed ze prima en zwom drie seconden onder haar inschrijftijd. Joey liet zich van zijn beste kant zien op de korte sprintafstanden. De 50 rug, 50 vlinder en 50 vrij knalde hij naar de overkant! Daarbij zwom hij op de rug en de vrij sneller dan zijn inschrijftijd en op de 50 vlinder zat hij er 3 honderste boven. Joey liet daarbij zien dat je als 20+ zwemmer nog zeker goed mee kan doen met de allersnelsten. Het lijkt er zelfs op dat het trainen met de schema’s van Marja hem boven zichzelf uit laat stijgen. Een limiet voor de ONK is in zicht. Onder naam van RZC deed Petra (Guijt) mee met de wedstijd. Zij zwom de 100 en de 200 meter vrijeslag als laatste voorbereiding voor de ONMK van aankomend weekend. Met nog enkele tips van Kim lijkt zij er klaar voor te zijn. We wensen haar dan ook veel succes in Heerenveen.

Al met al was het een leuke wedstrijd in Nijmegen en was het goed toeven tussen de jongere wedstrijdzwemmers, waarbij de verbinding tussen beiden afdelingen zichtbaar was. 25 Februari a.s. is de volgende limietwedstrijd in Nijmegen. Welke Masters sluiten aan?!

Op de foto:

In het midden coach Kim, links Petra Guijt, rechts Djamari, rechts achter Joey met naast zich Guusje van Lent (wedstrijdzwemmen) die zich al heeft voorgenomen om over een aantal jaar aan te sluiten! En de starter van de dag  is onze master Marcel !