Over ons

Wat of Wie zijn MASTERS?

Dat zijn zwemmers, die ouder zijn dan 20 jaar en zwemmen een fijne sport vinden en graag in groepsverband één of meerdere keren per week op eigen niveau willen trainen.

Het verbeteren van de conditie en techniek staat centraal bij de trainingen, het meedoen aan wedstrijden is mogelijk. Het is de ideale manier om fit te blijven.

De Masters afdeling van Aqua-Novio is zo groot dat training wordt aangeboden voor zwemmers die tussen de 1500 en 3000 meter per uur trainen. 

Waarom Zwemmen? 

Zwemmen is een gezonde sport, die weinig blessures kent en tot op hoge leeftijd kan worden beoefend. Onze trainers letten erop dat zwemmers verantwoord hun sport beoefenen.

Moet ik goed kunnen zwemmen?

Er wordt wel van je verwacht dat je iets meer dan elementaire vaardigheden in de 4 zwemslagen beheerst. Je hoeft geen topzwemmer te zijn of te zijn geweest, om bij ons mee te doen, maar alleen het bezit van diploma A en/of B zou wel eens te weinig kunnen zijn.

Hoe kan ik Master worden?

Iedereen die ouder is dan 20 en gezond genoeg is om te sporten, kan Master worden en aan trainingen van Aqua-Novio ’94, afdeling Masters deelnemen.

Wat doet de club voor nieuwe Masters?

Je mag drie keer komen meedoen om te kijken, of zwemmen de sport voor je is. Is dat het geval dan meld je je aan en word je ingedeeld in de trainingsgroep, waar je op je eigen niveau kunt meedoen. Je neemt in elk geval al bij de eerste kennismaking normale zwemkleding mee en een chloorbestendig zwembrilletje.

Moet ik als Master dan ook aan wedstrijden meedoen?

Dat is natuurlijk je eigen keus. Maar voor veel leden van de afdeling MASTERS is het wel leuk, om met andere Masters binnen dezelfde leeftijdsgroep (20-24, 25-29, 30-34… etc.) je krachten te meten tijdens regionale, nationale of internationale wedstrijden.

Hoe is de sfeer bij de MASTERS?

Binnen onze groep heerst een heel ontspannen sfeer en geldt het algemene motto van de Masters: “fitness, friendship and understanding

De gezelligheid komt niets te kort en voor veel leden is dit onder meer ook een reden, om deze sport samen te beoefenen. Deze elementen gelden met name ook voor het deelnemen aan wedstrijden, waar Masters elkaar regelmatig ontmoeten.