Maandag 03 oktober 2022

Eredivisie weer gestart voor wedstrijdzwemmers

Door de puike prestaties, tijdens de KNZB Zwemcompetitie van seizoen ’21-’22, komen onze wedstrijdzwemmers ook dit seizoen wéér uit in de Eredivisie. De eerste ronde van deze competitie vond 1 oktober j.l. plaats in zwembad De Vallei te Veenendaal.

De zwemploeg bestond uit zo’n kleine vijftig enthousiaste zwemmers uit alle gelederen. Alleen de jongste minioren deden niet mee aan deze wedstrijd. Zij zwemmen daarentegen aankomend weekend (zaterdag 8 oktober a.s.), de tweede van vier rondes, van de circuit wedstrijden.

In een redelijk met publiek gevuld zwembad werden de zwemmers begeleid door het coachkwartet bestaande uit Tim, Marco, Harold en Louise. Afgelopen weekend stonden onze heren, dames, jeugd en junioren 3 / 4 al aan de start voor hun eerste wedstrijd van het seizoen. Dit was tijdens de Regionale Estafette Kampioenschappen gehouden te Zwolle. Daar was de medailleoogst behoorlijk bevredigend. Vandaag (1 oktober j.l.) was het doel de eerste stappen te zetten naar het opnieuw behalen van klasse behoud in de Eredivisie. Plus het tonen van groei/progressie op basis van de geïnvesteerde trainingsuren sinds de nog prille start van dit zwemseizoen.

De zwemploeg was door diverse blessures en zieken niet op volle oorlogssterkte. Een dertiende plek na ronde 1 was het resultaat na alle inspanningen van deze dag. Het veld tussen een tiende- en zestiende plaats zit nog kort op elkaar. Het is dan ook nog veel te vroeg in het seizoen en in de competitie om hier al conclusies aan te verbinden.

Toch zal er werk aan de winkel zijn voor zowel de zwemmers als de trainers. Met de bevindingen van deze wedstrijd gaan de trainers de komende trainingsweken aan de slag. Van harder werken is nog nooit iemand slechter geworden. Al blijft plezier hebben in je sport de basis voor het behalen van successen.

Niet geheel onbelangrijk om te vermelden is, dat net als in Zwolle de sfeer binnen het team goed te noemen was. Zwemmers moedigden elkaar weer enthousiast aan tijdens het afwerken van de verschillende programma’s. Daar zijn we sowieso trots op! Nummer 1 word je nooit alleen!

Lijkt het jou ook eens leuk om een wedstrijdverslag te schrijven? Laat het ons dan weten. 
Met name voor de Minioren groep is een helpende pen, zeer welkom.

Ranglijst KNZB Eredivisie:
Koninklijke Nederlandse Zwembond (knzb.nl)

Individuele uitslagen:
nog niet beschikbaar

Foto’s gemaakt door: PDM

Zwembad de Vallei