Zondag 05 januari 2020

Eerste Nieuwsjaarsduik door de masters is een feit !

Op 2 januari 2020, even voor half vijf, werd de Bisonbaai opgeschikt door uitgelaten gegil. Drie masters doken het water in om het nieuwe jaar fris en sportief te beginnen!

Peter, Will en Sanne durfden het aan: ze telden af van 10 naar 1, deden ondertussen een razendsnelle warming up en renden daarna resoluut het water in!

Een impressie van hun enthousiaste reacties op de watertemperatuur:

‘AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH’

‘WHOOOOOOOOOOOOOOOO HA’

‘WHOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOHHHH’

‘WHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA HAA’

We kennen de Bisonbaai inmiddels goed, maar een watertemperatuur van 6 graden hadden we nog niet eerder meegemaakt. Gelukkig waren we niet alleen, Marleen en Pien juichten ons toe vanaf de kant en stonden klaar met warme glühwein en handdoeken om ons op te vangen. Al snel voegden ook Gregor en Marja zich bij het gezelschap. Zij hadden op weg naar het startpunt vanaf een afstandje kunnen meegenieten. Terwijl Peter, Will en Sanne hun tenen weer tot leven probeerden te wekken, genoten we met z’n allen na met de gemaakte foto’s en video’s.

Even na half vijf doemde er in de verte een vage figuur op. Dat bleek Fons te zijn, direct uit Duitsland, handdoek en zwembroek in de hand. Helaas net te laat voor de duik, maar volgend jaar doen we het over. Een nieuwe traditie is geboren!    SD

 

Bekijk hier een filmpje van de nieuwjaarsduik