Zondag 05 januari 2020

Eerste EJK limiet binnen op Amsterdam Swimcup

Tekst: Astrid van Hest

Met 7 zwemmers en 2 trainers nam team Aqua-Novio’94 deel aan de Swimcup in Amsterdam van 13 tot en met 15 december in Tilburg. Dit was de eerste lange baan wedstrijd van het seizoen en dat was dus wel even wennen en omschakelen na maandenlange wedstrijden op kort bad, ook al trainen onze zwemmers gedurende de week merendeels in een 50 meter bad.

Bjorn, Eline, Jonathan, Tyrese, Thomas en Evano zwommen hele sterke races met veel persoonlijke records in dit sterke deelnemersveld waar nationale en internationale seniorentoppers zich probeerden te kwalificeren voor de Olympische Spelen en andere internationale toernooien.

Waar Bjorn dit keer nog net boven de limiet voor de EJK in Aberdeen bleef op de 50 en 100 vrij, behaalde Tim zijn eerste EJK limiet op de 50 vlinder in een tijd van 24.36, tevens een nieuw Nederlands record 16 jaar. De EJK kwalificatie tijd staat op 24.70 en hier zit Tim dus ruim onder. Ook behaalde Tim 3 finales, op de 50 vrij, de 50 school en de 50 vlinder.

Bjorn, Tim en ook Jarno hebben nog 2 kansen op een EJK limiet bij de Swimcups in Den Haag en Eindhoven in april. Ze kunnen dus nog 3 maanden goed trainen. Overal was dit grote internationale  toernooi een hele mooie ervaring voor de zwemmers en trainers.