Zondag 27 maart 2022

BATENBURG BELLT LANGE BAAN WEDSTRIJD DEEL I

Op deze zonnige laatste zaterdag van maart, werd de eerste van twee lange baan wedstrijden gezwommen die door ons georganiseerd worden. Iets meer dan honderd enthousiaste en gemotiveerde zwemmers stonden aan de start bij de wedstrijd die gezwommen werd in Sportfondsenbad Nijmegen-West.

Met drie-en-veertig zwemmers vanuit onze vereniging, daarbij de Master meegeteld had onze vereniging de grootste afvaardiging vandaag. Het deelnemersveld bestond uit verschillende leeftijdsgroepen. Voor deze Lange Baan wedstrijd kon vanaf ‘Minioren 5’ tot de ‘Masters’ ingeschreven worden. Hierdoor kon een serie bestaan uit een zwemmer van tien jaar en een zwemmer van laten we zeggen veertig jaar. Zwemmen is daarmee één van de weinige sporten waar dit in competitieverband nog kan.

Voor de in kleine getallen aanwezig zijnde bezoekers was er ruim voldoende plaats om de wedstrijd goed te aanschouwen vanaf de tribune. Mede door het beperkt aantal toeschouwers vanuit onze eigen verenging hadden de aanwezige ouders/ begeleiders van onze zwemmers dubbele vrijwilligerstaken.
Als uw zoon/dochter deelneemt aan een door ons georganiseerde wedstrijd, dan verwachten we dat minimaal één ouder voor-, tijdens- of na de wedstrijd de vereniging ondersteunt. We doen het SAMEN!

De coaches kijken met gemengde gevoelens terug op deze eerste lange baan wedstrijd van het seizoen. Dat er lange tijd niet in een vijftig meter bad gezwommen werd, was zichtbaar te merken. Hele goede resultaten werden afgewisseld met wat teleurstellende resultaten. Moet gezegd worden dat er deze wedstrijd een verjongde ploeg aan de start stond. Tel daarbij op, diverse zwemmers die door de verschillende virussen (die zich onder onze zwemmers verspreid hadden) niet konden starten of die net van zo’n virus hersteld waren en daardoor nog niet okselfris aan de start stonden. Belangrijkste was toch wel dat er weer geracet kon worden en hiermee nieuwe ervaringen opgedaan werden. De aandachtspunten van de coaches worden weer meegenomen naar de trainingen voor de aankomende periode.

Het benoemen waardige is wel de race van Tim Brouwers op de 200m vlinderslag. Naast support vanuit zijn eigen teamleden, die hem er tijdens deze mooie race doorheen sleepte. Had het aanwezige publiek ook in zijn laatste baan door dat hij met een wonderbaarlijke comeback in zijn 1op1 race tegen zijn tegenstandster bezig was. Met een sterke laatste 25m passeerde hij haar en tikte in een verdienstelijke tijd, als eerste, aan.

De uitslagen zijn terug te vinden op: Uitslagen ‘Batenburg Bellt’ Lange Baan Deel I

Na afloop van de wedstrijd werden in de jurykamer nog enkele voor de club zeer belangrijke vrijwilligers, vanwege hun verdiensten, in het zonnetje gezet. ALLEN PROFICIAT!!! We hopen nog lang van jullie te mogen genieten

Op de foto van links naar rechts:

Wilma: fungeert al enige tijd als official, ook als haar dochter niet zwemt.
Marcel: trouwe official, ondanks dat zijn kinderen nooit bij Aqua-Novio’94 hebben gezwommen.
Melanie: de eerste vrouwelijke scheids (voor Aqua-Novio’94) in meer dan twintig jaar.
Arjan: maakte onlangs promotie tot kamprecht.
Mary: van official naar ere-official, daar ze al meer dan tien jaar official is.

 

Uiteraard ook alle andere vrijwilligers die vrijdag en/of zaterdag hun steentje bijgedragen hebben, enorm bedankt.

Foto’s: