Zaterdag 04 juni 2022

Aan de bestuurstafel – mei 2022

Joey Papaioannou

Elke zes weken zit het Algemeen Bestuur van Aqua-Novio’94 om tafel. Tijdens deze vergadering bespreken en besluiten we belangrijke onderwerpen voor de vereniging. In deze korte updates proberen we jou als lid up-to-date te houden. Wat speelt er nou precies aan de bestuurstafel?

Afgelopen vergadering hebben we een aantal stukken besproken die gaan over de nieuwe Wet Bestuur en Toezicht Rechtspersonen. Een van de gevolgen van deze wet is dat we duidelijker op papier moeten zetten hoe en wat we doen. Denk bijvoorbeeld aan duidelijke taakomschrijvingen of stemprocedures.

Daarnaast hebben we het gehad over een aantal vacatures in de vereniging. Bij de afdeling waterbasketbal komt er een coördinerende functie vrij. Daarnaast gaat de afdeling verhuizen naar Zwembad Dukenburg. Ook bij de afdeling Elementair zijn ze nog op zoek naar een aantal instructeurs en hulpouders. Binnen het bestuur bespreken we de werving en samenwerking tussen afdelingen.

Overigens is mei traditioneel de periode waar de begroting voor volgend seizoen wordt gemaakt. Ook het badwater wordt ingedeeld: op welke dagen zwemt wie en hoeveel uur? Beide zijn erg belangrijk, anders kan er na de zomervakantie niet gezwommen worden!

Tot slot mooi nieuws: de nieuwe voorzitter van de KNZB is Hayke Veldman! Mooi nieuws omdat Hayke lid is van onze vereniging. Daarnaast is hij oud-Kamerlid en oud-voorzitter van Aqua-Novio’94!