Maandag 13 februari 2023

Oost, West. Aqua-Novio’94 op z’n best!

Dit weekend waren onze zwemmers actief in Nijmegen en in Leiden. Terwijl in het Sportfondsenbad Nijmegen West aan het lange baan seizoen begonnen werd. Zwommen drie minioren in het westen van het land, te weten in Leiden, de Jaargangwedstrijd. Om met deze als laatstgenoemde wedstrijd het verslag te beginnen.

In Leiden werd het NK voor minioren gezwommen. Deze wedstrijd staat al jaren bekend onder de naam Speedo Jaargang wedstrijden, zo ook deze 2023 editie. Trainer Marco Furer nam, tijdens deze tweedaagse, drie talentvolle minioren onder zijn hoede. Berki Can, Fay Jansen en Pelle Naus hadden zich gekwalificeerd om deel te nemen aan deze wedstrijd. De beste 18 van Nederland zouden gaan zwemmen om de titel Nederlands kampioen op de verschillende te zwemmen afstanden.

Ons drietal deed het voortreffelijk. Helaas werd de titel Nederlands Kampioen niet behaald. Maar met schitterende ereplaatsen mogen ze met trots terugkijken op hun prestaties. Berki behaalde een zeer verdienstelijke 5e plaats op de 100m school, Fay haar beste resultaat was de 8e plaats op de 100m vrij en Pelle scoorde een mooie 13e plek op de 100m vlinderslag. Uiteraard waren ze tijdens meer programmanummers actief gedurende deze tweedaagse. Samen behaalden ze 12 nieuwe persoonlijke records. Al hun uitslagen zijn terug te lezen via onderstaande link.

De uitslagen:
https://www.zwemkroniek.com/upload/livetiming/zvl_1886/jaargang2023/

Ook in Nijmegen werd tevreden teruggekeken op de eerste lange baan wedstrijd van het seizoen.
Alhoewel het aantal zwemmers en ook het toeschouwersaantal dat naar deze wedstrijd toegekomen aan de lage kant was. Leek dat de zwemmers weinig te deren.

De wél aanwezige zwemmers maakten een gretige indruk. Zo had iedere zwemmer wel zijn/haar eigen doelen voor deze wedstrijd gesteld. Het ene pak zwemmers was op zoek naar NK limieten, het andere pak weer naar NJK limieten en weer een andere groep zwemmers wilde gewoon een nieuwe snelste tijd noteren. Dat laatste gebeurde door velen van onze vereniging. Overall zwommen we 66 nieuwe persoonlijk snelste tijden bij elkaar. Wessel van Dorst boekte de grootste progressie ten opzichte van zijn vorige snelste tijd op de 100m school. Hij ging van 2.07.33 naar 1.38.48.

Trainers Tim, Hans en Martien hadden na afloop dan ook positieve woorden over naar alle zwemmers. Het was een goede start van het nog prille lange baan seizoen. Er volgen nog twee ‘Batenburg Bellt’ limiet wedstrijden. Te weten op zaterdag 25 februari en op zaterdag 1 april. Laten we hopen op meer zwemmers, meer publiek en meer vrijwilligers.

Ondanks een kleinere groep zwemmers was het vrijwilligersrooster weer redelijk vlot rond. Dank hiervoor Petra. Her en der een taakje meer dan anders. Zo snel als dat alles opgebouwd was, werd alles ook weer snel afgetuigd. Het zwembad lag er voor zessen weer keurig netjes bij. Dank aan diegenen die dit weer mogelijk maakten.

De uitslagen Batenburg Bellt deel I:
https://aquanovio.nl/wedstrijdzwemmen/livetiming/

Gezamenlijk op het podium.
Berki, Fay en Pelle