Dinsdag 19 april 2022

‘BATENBURG BELLT’ LANGE BAAN WEDSTRIJD DEEL II

Nadat we enkele weken eerder deel I gezwommen hadden, stond deze paaszaterdag deel II op het programma van de ‘Batenburg Bellt’ limietwedstrijden Lange Baan. Met veertig zwemmers stonden we aan de start. Dit geweld werd begeleid door Tim, Harold en Louise. Ze leidden alles met z’n drieën in zéér goede banen. Petje af voor hun prestatie!

Voorafgaande aan de wedstrijd werd kort maar krachtig aandacht besteed aan een – op veel te jonge leeftijd – overleden zwemmer van zwemvereniging Wijchen. Na een indrukwekkende minuut stilte werd de wedstrijd aangevangen met applaus. Mooi om te zien hoe alle verenigingen – twintig in totaal – zo respectvol met elkaar omgaan. We wensen onze collega zwemvereniging veel sterkte met het verwerken van dit verlies.

Waar de eerste wedstrijd van dit tweeluik nog nauwelijks publiek aantrok was vandaag het zwembad, met maar liefst tweehonderdenveertigzwemmers, goed gevuld. Hetzelfde was van toepassing op de tribunes alsmede de kantine. Ondanks de enorme hitte zowel binnen als buiten puilden het uit. Ook nu waren er weer zwemmers aanwezig in bijna alle leeftijdscategorieën (9-99 jaar). Alleen de jongste minioren waren niet van de partij. Zij bereidden zich voor op het volgende Miniorencircuit.

Er heerste een fijne en prettige sfeer in het zwembad. Zwemmers vermaakten zich onderling prima en ook de resultaten waren naar (bijna) ieders tevredenheid. Hier en daar een vreemde eend in de bijt. Maar die waren er zowel in positief als negatief opzicht.
Het wedstrijdprogramma dendert maar door en door. Daardoor kan het (haast) niet elke week een Persoonlijk Record opleveren. Daar waar iedereen er wel keihard voor traint en er naar streeft. Uiteindelijk pieken op het juiste moment en vergeet niet…. ‘Hard Work Pays Off’.

Aankomende week voor velen een nieuwe ronde en dus ook nieuwe kansen. De laatste competitiewedstrijd staat op het programma. Wederom hebben wij de organisatie in eigen handen. Laten we net als tijdens deze week er met z’n allen een feest van maken. Zowel door de prestaties in het bad door de zwemmers. Maar zeker ook met de vrijwilligers voor, tijdens en na de wedstrijd (rondom het bad).

Afgelopen weekend was in ‘no time’ het Sportfondsenbad Nijmegen-West weer keurig en netjes opgeruimd en dat na een wedstrijd van circa 5,5uur. Chapeau aan iedereen die hieraan bijgedragen heeft.

Tot slot werd in de jurykamer de heer Thomas Verbeek nog in het zonnetje gezet. Helaas hebben we hier geen beeldmateriaal van maar Thomas is onlangs ere-official geworden omdat hij al > 10 jaar official is. Wat een mooie prestatie. Dank voor uw inzet.

Uitslagen:
Livetiming Batenburg Bellt Lange Baan deel II
Uitslagen Aqua-Novio ’94 site