Vrijdag 29 mei 2020

Coronavirus – updates

Bekijk hier de speciale pagina over het coronavirus.


Bericht: 15 juli 2020 – 11.44 uur


Let op: vanaf juli wordt de normale contributie geïnd! 


Bericht: 28 juni 2020 – 17.40 uur


Bent u door de gevolgen van het coronavirus een groot deel van uw inkomsten verloren? Kan u hierdoor de contributie niet meer betalen? Dan kan u hier financiële ondersteuning voor aanvragen. Klik hier om meer te weten te komen op de website van de Rijksoverheid. 


> Bericht: 21 juni 2020 – 17.21 uur


In de update vanuit het bestuur van vandaag staan er een aantal dingen over de contributie. Lees meer op de speciale pagina over het coronavirus. 


> Bericht: 27 mei 2020 – 17.54 uur


De afdeling Elementair heeft besloten om tot de zomervakantie géén zwemlessen te geven (met uitzondering van Aangepast Zwemmen). Lees het hele bericht hier. 


> Bericht: 21 mei 2020 – 13.30 uur


Via de nieuwsbrief informeren we direct over de nieuwste updates. De laatste nieuwsbrief is hier te vinden. We merken dat niet iedereen de nieuwsbrief ontvangt. Dat kan zijn omdat je huidige e-mailadres niet in onze ledenlijst staat. Aanmelden of je mailadres aanpassen voor de nieuwsbrief kan hier.


> Bericht: 7 mei 2020 – 11.30 uur


Volgens de nieuwe richtlijnen van de rijksoverheid, mogen de zwembaden maandag 11 mei weer open. Morgen (vrijdag 8 mei) komt de zwembadbranche met een protocol voor de zwembaden. Of trainingen en/of zwemlessen weer door kunnen gaan, hangt onder andere van het protocol af. Zodra we weten wat de gevolgen voor ons als vereniging zijn, zullen we jullie meer laten weten. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en volg ons op sociale media!


> Bericht: 22 april 2020 – 11.10 uur


We zijn nu aan het onderzoeken wat het effect van de aangepaste regels zijn. We weten op dit moment nog niet of de zwembaden open of dicht blijven. We zijn nu op zoek naar alternatieve trainings- en lesmethoden voor kinderen onder 13 jaar. Ook voor degene tussen 13 en 18 jaar kijken we naar oplossingen. Er is nog een hoop onduidelijk. Deze week hopen we met duidelijkere informatie te kopen. Neem bij vragen contact op met je afdelingsvoorzitter. De contactgegevens kun je hier vinden. 


> Bericht: 10 april 2020 – 12.49 uur


Om in de tijden zonder zwemles toch actief te blijven, heeft ENVOZ filmpjes gemaakt met oefeningen voor zwemles! Het zijn vooral oefeningen op het ‘droge’ zodat de bewegingen herhaald worden. Laat ons weten wat jullie er van vinden en of we ergens bij kunnen helpen, voor ons is dit ook nieuw! Klik hier voor de filmpjes!. 

Update: ook de KNZB heeft een website met filmpjes voor thuis. bekijk ze hier: water-vrij.nl  


> Bericht: 24 maart 2020 – 12.06 uur


Beste leden, 

Het coronavirus en de gevolgen ervan hebben impact op de zwemsport en onze vereniging. Naar aanleiding van de maatregelen van het RIVM en het kabinet kunnen we voorlopig niet zwemmen. Daarnaast heeft de KNZB besloten alle competities en wedstrijden van dit seizoen te stoppen of af te gelasten.

Afgelopen week was een hectische week, ook voor het bestuur. Wij hebben ons vorige week vooral gericht op het regelen van praktische zaken (communicatie, cancelen van events, trainingen, etc). In de huidige fase richten we ons op het inventariseren van gevolgen en hoe we ons als vereniging daar zo goed mogelijk op kunnen voorbereiden. Dit doen we in overleg met Sportfondsen, de KNZB en NOC*NSF.

Natuurlijk weten we niet hoe lang deze periode gaat aanhouden. Wij zullen de contributie voor april 2020 in ieder geval aanpassen. Dat ziet er als volgt uit:

  • Alle leden van de wedstrijdafdelingen (waterpolo, wedstrijdzwemmen, waterbasketbal, synchroonzwemmen en masters) betalen in april 2020 alleen het basistarief.
  • De leden van de afdeling elementair (zwemles, snorkelen, zwemvaardigheid en survival) betalen in april 2020 geen contributie. Let op: je blijft gewoon lid van de vereniging.

De contributie van maart 2020 wordt wel gewoon geïnd. Deze week zal dus de contributie worden afgeschreven.

We hebben de afgelopen jaren een financiële buffer opgebouwd. Deze buffer zullen wij voor een deel gaan inzetten voor deze crisis. Nog niet alle organisatorische- en financiële aspecten zijn duidelijk. Later nemen we een afgewogen besluit over de maanden na april 2020. Daar krijg je van ons natuurlijk een bericht over.

Het is een uitdaging om toch fit te blijven. We hebben daarvoor al diverse mooie initiatieven voorbij zien komen zoals #SwimAtHomeChallenge. Ook in de tijden dat we elkaar fysiek niet zien blijven we een vereniging. We rekenen op je creativiteit en doorzettingsvermogen. Deel dus vooral je ideeën en initiatieven met ons en met elkaar. Dat hoeft niet alleen op sportgebied te zijn, maar mag ook om hele andere dingen gaan. We staan als vereniging namelijk voor elkaar klaar.

Bestuur van Aqua-Novio’94


> Bericht: 19 maart 2020 – 11.51 uur


Om het overzicht te bewaren en tevens een aantal initiatieven uit te lichtten is er een speciale pagina over het coronavirus gemaakt. Klik hier om deze pagina te bekijken. 

De updates zullen ook op de pagina die je nu bekijkt zichtbaar zijn. Op de speciale ‘Coronapagina’ delen we onder andere ook informatie over de financiële- en organisatorische gevolgen en verschillende manieren om fit te blijven. 


> Bericht: 13 maart 2020 – 19.23 uur


Elementair

Het diplomazwemmen zal dit weekend niet doorgaan. Er zal helaas geen moment beschikbaar zijn om het diplomazwemmen te verplaatsen. We hebben er daarom voor gekozen om de diploma’s per post op te sturen. De kinderen hebben tijdens de lessen laten zien dat ze kunnen zwemmen met kleren. Tijdens het proefzwemmen hebben ze laten zien dat zij aan de eisen van het diploma voldoen. Alle kinderen die het proefzwemmen hebben gehaald hebben daarom ook het diploma gehaald. Gefeliciteerd! Wij betreuren de situatie en hadden de kinderen graag een feestje gegunt. Helaas blijk dat niet mogelijk te zijn. We willen de ouders bedanken voor het kiezen van Aqua-Novio ’94 en de kinderen bedanken voor de leuke lessen. Neem contact op als er nog vragen zijn! PS. Zouden jullie deze vragenlijst willen invullen? Het duurt 3 minuten en zorgt voor een betere zwemles voor de volgende generaties!

Dit bericht is ook via de mail naar de leden gestuurd. Heb je de mail niet ontvangen? Schrijf je dan hier in! 


> Bericht: 13 maart 2020 – 12.54 uur


Gisteren (12-3-2020) heeft het bestuur, op basis van de richtlijnen van het RIVM en de GGD, maatregelen genomen. Inmiddels hebben NOC*NSF en de Koninklijke Nederlandse Zwembond (KNZB) richtlijnen en adviezen voor zwemverenigingen geformuleerd. Het bestuur volgt deze adviezen op en heeft besloten om alle verenigingsactiviteiten tot en met 6 april af te gelasten. Onder verenigingsactiviteiten vallen onder andere: wedstrijden, trainingen, (zwem)lessen, diplomazwemmen en andere activiteiten.

Wij betreuren de situatie en hopen dat u begrip heeft voor dit besluit. Het bestuur onderzoekt de verdere organisatorische- en financiële gevolgen. Wij blijven de adviezen volgen.

We roepen alle leden, trainers en ouders op om zijn of haar verantwoordelijkheid te nemen. We hopen dat we op jouw verantwoordelijkheid kunnen rekenen. Gezondheid gaat boven alles.

Als er (tussentijds) nieuws en/of wijzigingen zijn, zullen wij u hierover berichten. Houd hiervoor onze website en sociale media in de gaten. Neem vooral contact op als u vragen heeft.

We hopen u hiermee voor nu voldoende te hebben geïnformeerd,

Bestuur Aqua-Novio‘94