Synchroonzwemmen

Bij synchroonzwemmen (ook wel artistiek zwemmen genoemd) dans je in het water, terwijl je gelijk met de muziek en met elkaar bewegingen maakt met je armen en benen. Tijdens dit spetterende waterballet heb je een mooi glitterbadpak aan, make-up op en een kroontje in het haar. Synchroonzwemmen/artistiek zwemmen kun je alleen doen (solo), met z’n tweeën (duet) of met een groep. 

De afdeling synchroonzwemmen is een hecht, gezellig team, waarin zwemsters, train(st)ers, bestuurders en ouders zich allen inzetten om met plezier de top te bereiken. Aan het begin van het seizoen gaan we altijd met zijn allen op een super gezellig trainingskamp, waar we een begin maken met de uitvoeringen voor het komende seizoen, maar vooral veel spelletjes spelen, een bonte avond hebben en heel veel lachen.

 

Wat moet je allemaal kunnen om te synchroonzwemmen?

Het is niet alleen een mooie sierlijke, artistieke sport, maar het is ook best wel een zware sport, want je bent meer met je hoofd onder water dan boven water. De sport is een combinatie van de beheersing van techniekoefeningen en het zwemmen van een uitvoering op de maat van de muziek. Ook moet je natuurlijk de zwemslagen goed beheersen (bijv. schoolslag, borst- en rugcrawl) en gevoel voor muziek hebben. Bij synchroonzwemmen train je naast de zwemslagen allerlei figuren, zoals een balletbeen, duikelaar, flamingo, reiger, kiep of een zeilboot.

 

Wat heb je nodig voor synchroonzwemmen?

Je hebt natuurlijk een badpak of een zwembroek nodig. Ook moet je een brilletje hebben, maar boven alles een badmuts en een neusklem, want het is heel lastig als je haar voor je ogen zit en je neus steeds vol loopt met water. Een badmuts of een neusklem kun je bij ons kopen in ons Winkeltje!

 

Wie mag synchroonzwemmen?

Je mag synchroonzwemmen als je 6 jaar of ouder bent en als je het A- en B-diploma hebt. Als je het leuk vindt om, af en toe prachtig geschminkt, in het water te dansen, kom dan 3 keer gratis meetrainen! 

Wil je extra informatie of je aanmelden voor een proeftraining, stuur dan een mailtje naar: synchroon_info@aquanovio.nl.