Zondag 31 oktober 2021

ZWEMPLOEG SCOORDE (OVERALL GEZIEN) REDELIJK GOED TIJDENS 2e LIMIETWEDSTRIJD KB

Zowel op de eerste zaterdag als de laatste zaterdag van deze maand was onze verenging actief in Veenendaal. Op 2 oktober jongstleden vanwege de eerste competitieronde van dit seizoen. Deze zaterdag (de 30e) stond in het teken van de tweede Limietwedstrijd Korte Baan.

Afgelopen week scoorde onze zwemploeg puike resultaten door veel persoonlijke records (over de gehele breedte) te zwemmen. Toen waren we met ruim zestig zwemmers in eigen huis actief. Deze wedstrijd startten we met een zwemploeg bestaande uit veertig zwemmers. Oorzaak van het minder aantal actieve zwemmers was mede de herfstvakantie die in onze regio van toepassing was.

Dat de deelnemers aan deze wedstrijd uit heel het land afkomstig waren bleek wel met zwemverenigingen afkomstig uit onder meer Dordrecht, Waalwijk en Utrecht. Uiteraard waren er ook een aantal regionale verenigingen zoals wij actief.
Vanuit een collega zwemvereniging kregen we terug te horen dat we altijd met zo’n grote ‘jeugdige’ groep aanwezig waren en tevens voor een gezellige sfeer zorgen. Dit laatste was van toepassing op zowel onze zwemmers als ons trouwe publiek. Een mooi compliment die we in onze zak mogen steken.

Over de prestaties waren de trainers enigszins verdeeld, maar overall gezien stemde de resultaten tot tevredenheid. Vooral de jongere zwemmers zwommen net als afgelopen week weer veel PR’s. Daarentegen hadden de oudere zwemmers het deze week iets zwaarder. Goed om te benoemen is dat bij de jongere zwemmer er gedurende een lange periode PR na PR gezwommen zal worden. Mede doordat ze tijdens wedstrijden veelal een andere slag en/of afstand zwemmen als de wedstrijd daarvoor. Vaak praten we hier dan ook nog eens over enkele- en soms wel tientallen secondes. Bij de oudere zwemmer staat het PR al vaak erg scherp. Om dan binnen een week je eigen PR nog eens aan te scherpen, is zeker niet vanzelfsprekend. Het benaderen van je PR op een tiende of een duizendste is dan al een erg knappe prestatie.

Uiteraard zal er tijdens de trainingen van de komende weken verder gewerkt worden aan techniek, snelheid ed. Zo blijven de zwemmers zich week in week uit door ontwikkelen. Veel zwemmers zullen zich gaan voorbereiden op de Nederlandse Estafette Kampioenschappen gehouden te Rotterdam op 14 november aanstaande. Maar er staan meer wedstrijden waar onze verenging actief is gepland in November. Onder meer de Minioren Clubmeet deel III en deel IV en het tweede deel van de Competitie.

Voor de uitslagen van de Limietwedstrijd KB te Veenendaal klik hier