Zondag 19 januari 2020

Zwemmers verleggen grenzen tijdens circuit ronde 3

Foto: Jeroen van Hartingsveldt Tekst: Ivo Schaap

Nieuwe uitdagingen knap volbracht door zwemmers Aqua-Novio
De derde ronde van het circuit zwemmen voor minioren en junioren werd door menigeen positief afgesloten. Vele zwemmers zwommen voor het eerst langere afstanden dan ze tot op heden gezwommen hadden en weer anderen zwommen zelfs hun eerste wedstrijd. Zo blijven de zwemmers de grenzen voor zichzelf verleggen. Het doet me denken aan de spreuk: ‘Van proberen kan je leren’.

Halfvolle tribunes
In vergelijking tot de twee eerdere rondes van het circuit zwemmen waren er zowel minder zwemmers in het bad als minder supporters op de tribune. Het Erica Sportfondsenbad was slechts voor de helft gevuld met supporters. Ondanks een 87-tal zwemmers aan de start, lag dit lager dan in ronde 2 met 96 zwemmers en in ronde 3 zelfs nog 104 zwemmers. Ondanks de enorme warmte zorgden zowel de zwemmers als de supporters voor een gezellige middag.

Meerkamp / Medailles
Tijdens deze wedstrijden staat het verbeteren van eigen gezwommen tijden centraal. Daarnaast zijn er medailles te winnen voor de top-8 per leeftijdscategorie. Medailles worden uitgereikt op basis van klassementen (meerkamp). De verschillende onderdelen per leeftijdscategorie worden bij elkaar opgeteld op basis van plaats-puntentelling. Meer informatie hierover is terug te lezen op de site van de KNZB.

Resultaten
De 50 zwemmers die actief waren namens onze vereniging leverden 208 persoonlijke uitslagen op. Hiervan noteerden we maar liefst 142 nieuwe persoonlijke records. Dit hoge aantal ontstaat mede door tussentijden na elke 50 meter zwemmen. De zwemmers van 2007, 2008 en 2009 mochten aan de bak op respectievelijk de 200- & 400m vrij en de 200m rug. Per leeftijdscategorie werd één van deze afstanden gezwommen. Voor velen de eerste kennismaking met deze afstand en wat deden ze het stuk voor stuk goed. De meeste progressie werd (procentueel) gemaakt door Malik Maduro, die op de 100m vlinder zijn tijd verbeterde van 2.05.57 naar 1.30.37!!  

Foto’s en uitslagen
De foto’s die gemaakt zijn door Jeroen van Hartingveld zijn hier (link volgt) terug te kijken. De diverse uitslagen kunt u hier teruglezen.

Kalender komende weken
Volgende week reizen veel minioren af naar Kampen voor de Minioren Limietwedstrijd aldaar. De junioren daarentegen zwemmen de limietwedstrijd lange baan in Sportfondsenbad West. Op zondag 9 februari, maar ik neem aan dat u deze datum al dik onderstreept in uw agenda hebt staan, staat deel 2 van de regio minioren club meet op het programma. De complete zwemkalender kunt u hier terugvinden.