Dinsdag 08 oktober 2019

Zwemmers goed uit de startblokken bij ronde 1 van de nationale zwemcompetitie

Ivo Schaap
6 oktober

Goede start zwemmers in Hoofdklasse van de Nationale Zwemcompetitie

De afgelopen twee weken hadden veel van onze zwemmers al gezwommen in Eindhoven en Nijmegen. Ditmaal viel de eer te beurt aan Rotterdam. Op het programma stond de eerste ronde van de Nationale Zwemcompetitie. Wij komen in deze competitie uit in de Hoofdklasse. Deze klasse is te vergelijken met de Eredivisie van het voetbal.

In de Hoofdklasse zoeken zwemverenigingen een (gelijkwaardige) competitiepartner. Dit om de vier ronden, waaruit de competitie bestaat, met elkaar te organiseren en het ook tegen elkaar op te nemen in het water. Wij zwemmen dit seizoen tegen Albion WSS (SG) en WS Twente. Twee maal zwemmen we een uitwedstrijd, waarvan de eerste in Rotterdam plaatsvond afgelopen weekend. Later in het seizoen reizen we nog af naar Hengelo en twee maal organiseren wij de wedstrijd zelf.
Achttien zwemverenigingen nemen het tegen elkaar op in de Nationale Zwemcompetitie. Uiteindelijk plaatsen de beste acht zich voor de landelijke finale, waarna de winnaar van die wedstrijd zich kampioen van Nederland mag noemen. Voor meer informatie over de Nationale Zwemcompetitie klik je hier.

Het gloednieuwe zwemcentrum Rotterdam was de plek waar onze minioren, junioren en senioren de strijd aan gingen met onze competitiepartners. De akoestiek van dit zwembad was fantastisch en niet te vergelijken met de geluiden in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion en het Erica Terpstra zwembad. Op de tribunes, die aardig gevuld waren, heerste een oase van rust. Dat er ruim honderdvijftig zwemmers en nog een tiental coaches aanwezig waren was nauwelijks te merken. Je zou, net als in eerder genoemde zwembaden, een orkaan aan geluid verwachten. Maar niets is minder waar.

In totaal waren wij als vereniging met zeventig zwemmers afgevaardigd en zwommen ze gezamenlijk honderdnegenenvijftig nummers. Onze jongste zwemmer bij deze wedstrijd was pas acht jaar en de oudste zwemmer vierentwintig jaar. Voor de jongsten onder ons (de minioren 4 & 5) was het een eerste kennismaking met deze zwemcompetitie.
 
Net als afgelopen weekend tijdens het minioren-junioren circuit werden er ook tijdens deze wedstrijd weer veel Persoonlijke Records gezwommen. Met ruim zeventig PR’s keken de trainers trots terug op de resultaten. Na ronde 1 staan we op een keurige zevende plaats.
De ranglijst staat hier en de uitslagen zijn hier terug te vinden.

Komend weekend reist een grote delegatie van onze vereniging af naar Bonn. Daar nemen we deel aan de ZAOSU Cup, georganiseerd door SG WAGO. Zelf ben ik bij deze wedstrijd niet aanwezig.
Wie wil de pen voor deze wedstrijd van mij overnemen? Het zou leuk zijn als ook van deze tweedaagse een (kort) verslag terug te lezen valt op onze diverse kanalen.