Maandag 04 november 2019

Masters maken groot succes van GMK Winterswijk

Nauwlettend wordt deze data op menig kalender van de masters vrijgehouden, het jaarlijkse uitje naar de gezelligste wedstrijd van het jaar komt er weer aan ! De Gelderse masters kampioenschappen in Winterwijk.

Waar je niet alleen voor het zwemmen naar toe gaat, maar ook voor een gezonde dosis gezelligheid en teambuilding . Dat we ook nog kunnen zwemmen in een sub-tropisch klimaat , laat de lijst van behaalde medailles wel zien.  Iedereen van Aqua Novio heeft ere-metaal behaald, de een wat meer dan de ander. Onze oud voorzitter Wim spant de kroon met maar liefst 9 keer goud en 1 zilveren, waarmee hij heel veel punten binnen sprokkelt voor de club. Rob zet een prachtige tijd neer op de 50 vrije slag, waarmee hij heel knap eerste wordt ! Vanaf de kant zien we hem iets te laat vertrekken vanaf het startblok, iets om op te gaan trainen vinden wij allemaal, want dat is toch reuze zonde . Zo staan we daar de hele ploeg aan te moedigen, elke keer als er een master van ons aan de start moet verschijnen, staat dagcoach Will met haar programma en pep-talk klaar. Iedereen ? Nee, er zijn mensen die wat meer ondersteuning nodig hebben , om vanuit hun luie stoel en leesboekje , achterin het recreatiebad verscholen, op tijd op het blok te krijgen. Vincent jongen , je hebt het uiteindelijk gered door een verzoenende blik van de starter, helaas bleek je zwembril iets meer voorbereiding nodig te hebben . Geeft niks, we kunnen er allemaal om lachen en reken maar dat we je hieraan nog lang laten herinneren. Elja heeft haar comeback met een bronzen medaille gevierd . “Onze” Marja kwam nog wel voor haar oude club uit, maar dat gaf ons extra reden om haar aan te moedigen en goud te halen . Al een paar jaar maak jij vol overgave onze trainingsschema’s en vandaag kon je tegen alle verwachtingen in laten zien waar je zo van houdt: zwemmen.   Nog meer ere-metaal ging mee naar het Rijk van Nijmegen: 

Petra  6 goud en 2 zilver , Pien 5 goud en 2 zilver (tevens beste prestatie op punten over-all ), Gregor 5 goud, Fons 4 goud , 1 zilver en 1 brons. Hans 3 goud , 4 zilver en 2 brons.Wilma 3 goud,4 zilver en 2 brons.  Ronald 2 goud en 2 zilver.Rob 2 goud en 1 zilver.Pauline 2 goud 1 zilver.Vincent 1 goud en 3 zilver.  Sanne 3 zilver en 2 brons en Markus 1 zilver en 1 brons.

Met hartelijke dank aan Milou, om onze club te vertegenwoordigen als tijdwaarneemster ! Uiteindelijk zijn we vierde geworden in het klassement, echt niet slecht achter de clubs met vele deelnemers. Van al dit gezwem en gezweet krijg je reuze trek. Samen trekken we er op uit, dat hoort nou eenmaal bij dit jaarlijkse uitje ! Nog maar 364 nachtjes slapen….PK