Dinsdag 22 oktober 2019

Weekend zwemmen in Bonn

Tekst: Bianca de Bat | Foto: Debby Wagensveld

Veel mooie pr’s gezwommen in een zonnig Duitsland

Na al enkele wedstrijden te hebben gezwommen in Nederland was het nu de beurt aan de zwemmers om de grens over te steken. In het weekend van 12 t/m 13 oktober verschenen er vele zwemmers aan de start in ’t Frankenbad te Bonn in Duitsland. Hier werd de Zaosu cup gezwommen georganiseerd door SG Wago.

Vrijdagavond reisde er al een aantal zwemmers met hun supporters richting Duitsland en vele daarvan verbleven in het Ibis hotel. Het zwembad lag bijna in de tuin van het hotel en er hoefde dus ook maar net overgestoken te worden om bij het zwembad te arriveren.

Bij de eerste wedstrijddag op zaterdag kwamen we al snel tot de ontdekking dat zwemkleding voor de supporters ook geen overbodige luxe was. De temperatuur in het zwembad was erg hoog en het was dan ook zweten op de tribune. Ondanks de warmte werd er toch goed gezwommen. Er werd gestart in verschillende leeftijdscategorieën van klein tot groot. Onderling hing er een leuke sfeer en er werden de eerste dag veel mooie pr’s gezwommen .

Om weer wat op krachten te komen zijn we s ‘avonds met een flinke groep uit wezen eten bij de pizzeria die net als het zwembad ook op loopafstand van het hotel lag. Het was een gezellig samenzijn maar omdat er de volgende dag weer gewoon gepresteerd moest worden werden de zwemmers op tijd naar bed gestuurd.

Zondag lieten veel zwemmers van andere verenigingen verstek gaan waardoor we qua tijd wat inliepen en op tijd klaar waren. Redelijk op tijd konden we huiswaarts keren.

Dit weekend zijn er in totaal 4 nieuw(e), record(s) en 127 nieuw(e) persoonlijke record(s) gezwommen. De gemiddelde prestatie was 101,9 %. De grootste verbetering dit weekend was voor Kaj Hugen op de 200 vrije slag met een tijd van 2.40.58.

Het was een geslaagd weekend waar ook voor sommige even tijd vrij was om de stad Bonn te ontdekken. Terugkijkend op een leuk weekend maken we ons op voor de volgende wedstrijd die zaterdag 19 oktober in eigen huis wordt gezwommen., de medaillewedstrijd.

Bekijk hier de foto’s.