Dinsdag 25 februari 2020

Volle tribunes tijdens Limietwedstrijd Lange baan deel 2

Tekst: Ivo Schaap

(GEPASTE) STILTE VOOR DE STORM
Terwijl in het centrum van Nijmegen het carnaval voorzichtig losbarstte en er daarnaast stilgestaan werd bij het bombardement dat onze stad, op deze dag in 1944, verwoestte. Is het in Sportfondsenbad West om een heel andere reden stil. Eveneens gepaste stilte, omdat de eerste zwemmers zich opmaakten voor de start van de Limietwedstrijd Lange baan deel 2.

Aan de volgepakte tribunes was op te maken dat vele ouders/verzorgers hun kroost een hart onder de riem wilden steken vandaag. De zwemmers hadden zich met grote getallen ingeschreven, ondanks het eerste vakantieweekend in deze regio. Dit leverde  ook aan de rand van het zwembad volle tribunes op met zwemmers in verschillende leeftijdscategorieën.  Na het eerste startsignaal werden de zwemmers zowel door het publiek als door hun teamgenoten vol enthousiasme aangemoedigd. Waar de storm buiten nog op kracht moest komen was het binnen zo nu en dan een orkaan aan geluid.

HET ONTWIKKELINGSPROCES
De maanden januari, februari, maart en april staan elk jaar in het teken van de limietwedstrijden.
Zo ging elke zwemmer deze dag aan de slag met zijn of haar doel. De één richtte zich op een tijd (limiet), de ander weer op het uitvoeren van de juiste slag en weer een ander op bij wijze van spreken een verbetering van het keerpunt. Daar de meeste wedstrijden veelal in een 25m bad gezwommen worden, is dit de kans om kennis te maken en ervaring op te doen met een 50m bad. Zo blijven onze zwemmers continu bezig om zichzelf te ontwikkelen.  Dit allemaal onder toeziend oog van de trainers, die hier tijdens de trainingen  op kunnen anticiperen.

Ondanks de lange zit, de wedstrijd begon om twee uur en eindigde rond half zeven, zat de sfeer er bij onze zwemmers (in alle leeftijdsgroepen) goed in. Eendracht maakt macht. Dat het een lange dag was, kwam naar voren naarmate de dag vorderde. De vermoeidheid en het zwemmen van programma’s kort achter elkaar speelde sommige parten. ‘De minioren en junioren zijn meer bezig met hun stapjes (proces), dan het resultaat. Wat natuurlijk, uiteindelijk wel een mooi resultaat oplevert’, aldus een trotse coach Kim Speekenbrink.

UITSLAGEN
Op deze 22e van februari waren we met 33 zwemmers van onze vereniging actief.  Totaal waren er maar liefst 24 verengingen actief met een totaal van 224 zwemmers.  We zwommen in totaal 113 persoonlijke uitslagen, waarvan 82 nieuwe persoonlijke records. Hier worden de tussentijden van de langere afstanden in meegeteld. Voorbeeld: Een zwemmer zwemt 400m, dan krijgt deze zwemmer een tijd op de 100m, 200m en 400m.

Voor alle uitslagen klik je HIER

3 NOMINATIES NIJMEEGSE SPORTPRIJZEN
Tot slot nog even je aandacht voor de genomineerden voor de sportprijzen van 2019 binnen onze verenging. Nog enkele dagen kun je stemmen op Tim Korstanje (sporttalent individueel van 2019), het NJJK team (sporttalent team van 2019) en de competitie zwemploeg (sportploeg van jaar 2019).

Nog niet gestemd. Doe dit dan nog snel. Elke stem telt!

Stemmen kan HIER.