Maandag 27 februari 2023

TWO DOWN, ONE TO GO

In een redelijk tot goed gevuld Sportfondsenbad Nijmegen West stond, afgelopen zaterdag, de tweede van drie ‘Batenburg Bellt’ limietwedstrijden lange baan op het programma. Met meer deelnemende verenigingen, meer zwemmers en dus ook meer supporters, dan tijdens deel I, was er ook meer sfeer in- op- en rond het wedstrijdbad.

Zoals in het vorige verslag over de ‘Batenburg Bellt’ limietwedstrijden al te lezen viel, zijn de meeste zwemmers op zoek naar limieten om zich te plaatsen voor de wedstrijden die aan het einde van het seizoen gezwommen gaan worden. Zo staan er nog het ‘Regionale Kampioenschap lange baan’, het N(J)K en ‘t NK Sprint op het programma. Daarnaast zullen de Minioren nog de Monioren Finales en de Club Meet(s) zwemmen. Waarbij tussendoor ook nog de slotronde van de zwemcompetitie gezwommen dient te worden.
Voor elke zwemmer, maar ook voor de vereniging belangen te over. Daarom is het goed dat de vereniging zo’n sterke achterban heeft. Ook al is deze achterban sterk, extra handjes zijn meer dan welkom! Te meer om deze sterke achterban ook stabiel te houden. Vraag er gerust eens naar bij één van de trainers of bestuurders. Nummer 1 worden we als vereniging niet alléén.

Terug naar de wedstrijd van zaterdag 25 februari jongstleden.

Met zo’n veertig zwemmers vanuit onze vereniging begonnen we aan deze wedstrijd. Onze zwemmers werden begeleid door Tim, Marco en Martien. Dit drietal prepareerden onze zwemmers vakkundig en gaven ze de nodige tips voorafgaande- en na afloop van hun gezwommen wedstrijden. Met deze tips kunnen zowel de zwemmers als de trainer aan de slag tijdens de komende trainingen.

Onze zwemmers zetten in totaal 144 persoonlijke uitslagen neer. Dit resulteerden in 76 nieuwe persoonlijke records en net als in het vorige verslag, verbeterde wederom Wessel van Dorst zich het meest. Hij ging op de 100m vlinder van een 1.38.15 naar een 1.19.95. Netjes gedaan hoor!!
Noemenswaardig voor dit verslag vind ik ook de twee Masters (te weten; Wim Witjes en Femke Hofkens) die namens Aqua-Novio’94 actief waren tijdens deze wedstrijd.

Ook de vrijwiligers die voorafgaande-, tijdens en na de wedstrijd actief waren alsmede de mannen die buiten de tribunes vakkundig uit elkaar hebben gehaald. Bedankt voor jullie inzet. Zoals in de app te lezen viel willen we de komende weken de tribunes weer fris- en fruitig, maar vooral in goede staat hebben en houden tijdens de wedstrijden. Ook hier is hulp uit elke hoek welkom. Voor meer informatie hierover verwijs ik naar het bericht in de diverse WhatsApp groepen.

Op 1 april aanstaande, dit is overigens geen grap 😊, zal de laatste ‘Batenburg Bellt’ limietwedstrijd lange baan gezwommen worden. Kijk goed naar je huidig gezwommen tijden, vergelijk ze met de limieten die gezwommen dienen te worden en anticipeer hier op. Een allerlaatste kans om je tijd te verbeteren is er nog tijdens het vierluik van de Regionale Kampioenschappen. Mits je gekwalificeerd bent om op die aftand uit te komen.

Hiermee eindigt dit verslag vol feiten, facts en weetjes.

Volg ons overal:
Facebook:
Wedstrijdzwemmen: https://www.facebook.com/AquaNovio94WZ
AN’94: https://www.facebook.com/AquaNovio94

Instagram: 
Wedstrijdzwemmen: https://www.instagram.com/aquanovio94wedstrijdzwemmen
AN’94: https://www.instagram.com/aqua_novio94