Dinsdag 22 oktober 2019

Swimclinic van Sebastiaan Verschuren inspireert talenten Aqua Novio

Tekst: Ivo Schaap | Foto: Debby Wagensveld

Grote medailleoogst zwemmers Aqua Novio op de dag na swimclinic Verschuren

De avond voorafgaande aan de medaillewedstrijd kwam niemand minder dan voormalig topzwemmer Sebastiaan Verschuren naar Nijmegen toe. Dit voor het geven van een zwemclinic gebaseerd op zijn specialisme, de vrije slag. De avond was nog een uitvloeisel vanwege het 25-jarige jubileum van de club dit jaar.

Sebastiaan Verschuren, die eind 2016 besloot zijn zwemcarrière te beëindigen, was actief tijdens twee Olympische Spelen en won onder meer maar liefst negenentwintig maal een Nationale titel. Hij nam onze zwemmers stap voor stap mee in de zwemtechniek van de vrije slag. Naast ruime aandacht voor techniek was er aan het einde van de clinic nog ruimte voor een spelelement. Dit zorgde voor veel hilariteit, strijd en vooral veel lachende gezichten. Tot slot was er nog tijd voor een foto- en signeersessie. Hier werd gretig gebruik van gemaakt door onze talenten.

Zaterdagmiddag mochten onze zwemmers laten zien wat ze opgestoken hadden van de lessen van die avond ervoor. Op het programma stond, zoals eerder vermeld, de medaillewedstrijd gehouden in het Erica Terpstrazwembad.  Met maar liefst dertien afgevaardigde verenigingen was het zwembad tot aan de nok toe gevuld. Er waren honderdzeventig zwemmers actief waarvan achtenveertig vanuit Aqua Novio. Ook tijdens deze wedstrijd werden er weer vele PR’s gezwommen en ook zeker op de vrije slag. Het resultaat van de swimclinic wierp direct zijn vruchten af. In totaal behaalden wij als vereniging maar liefst 116 medailles, waarvan 64 gouden, 28 zilveren en 24 bronzen. Een schitterend resultaat waar zowel de trainers als de zwemmers trots op mogen zijn.

Alle uitslagen van de medaillewedstrijd zijn hier terug te lezen.