Zondag 17 februari 2019

Strafworpen na bekerthriller kosten Aqua Novio plek in de finale

De Gelderlander

NIJMEGEN – Aqua Novio greep zaterdag in een zinderende wedstrijd tegen PSV net naast een plek in de finale van de ManMeerCup. De waterpoloërs uit Nijmegen verloren na strafworpen: 10-10 (3-5 via strafworpen).

Aqua Novio stond voor het eerst in de halve finale van het tweede bekertoernooi van Nederland. De Nijmeegse formatie gold op voorhand als underdog tegen competitiegenoot PSV. De Eindhovenaren zijn de koploper en favoriet voor de titel in de eerste klasse en wonnen eerder met 15-8 van de Nijmeegse ploeg.

Aqua Novio speelde in een vol zwembad West in Nijmegen uitstekend en hield de hele wedstrijd gelijke tred met de bezoekers (7-7 na het derde kwart). Doelman Sjoerd Doumen was met verschillende knappe reddingen de uitblinker bij de thuisploeg.

Gelijkmaker met nog 1.8 seconden

In het laatste kwart kwam Aqua Novio via een fraaie boogbal van Lars de Laat zelfs op voorsprong 8-7, waarmee een bekerstunt zich aftekende. Met drie knappe scores stelde PSV toch orde op zaken (8-10). Met nog slechts anderhalve minuut speeltijd dwong de Nijmeegse equipe via Yannick van Roessel en De Laat alsnog strafworpen af. Vooral de gelijkmaker van De Laat was bloedstollend: Aqua Novio kreeg met nog 1.8 (!) seconden op de klok bij 9-10 een strafworp. Aanvoerder De Laat toonde zich koelbloedig vanaf vijf meter.

PSV gooide in de serie alle vijf strafworpen raak. Bij Aqua Novio miste Van Roessel, waardoor zijn team uitgeschakeld is.

Bron: Gelderlander