Dinsdag 01 oktober 2019

Recordregen tijdens ronde 1 van het circuitzwemmen voor minioren/junioren

28 september 2019
Ivo Schaap 

Ronde 1 van het minioren junioren circuit leverde veel nieuwe persoonlijke records op

Tijdens de zomerstop besloot de KNZB over een nieuwe opzet van het circuitzwemmen voor minioren en junioren. Afgelopen zaterdag (28 september j.l.) was het zo ver om officials, trainers, zwemmers en uiteraard ook het publiek er kennis mee te laten maken.

In deze nieuwe opzet van de circuit rondes zijn er nieuwe programmanummers per leeftijdscategorie opgenomen. Hierdoor moet zwemplezier en techniek, meer tijdens een wedstrijd centraal staan dan het presteren en winnen. Afgelopen zaterdag waren dit: de 25 meter vrije slag met koprol; de 100 meter borstcrawl benen; de 50 meter borstcrawl benen en tot slot de 25 vlinderslag benen onder water.

Even na twee uur was het dan eindelijk zover, de wedstrijd ging van start. Voor vele zwemmers de eerste kennismaking met een officiële wedstrijd. Dit zorgde voor gespannen kopjes bij zwemmers en ouders. Maar zoals met alles in het leven, voor alles moet een eerste keer zijn.

Vijf verenigingen namen deel aan deze wedstrijd waarbij wij de organisatie in eigen hand hadden. Maar liefst honderd-zeventien zwemmers waren afgereisd naar het Erica Terpstrabad. Van dit aantal waren er vijf-en-veertig uit eigen gelederen. De tribunes waren door deze aantallen redelijk goed gevuld.

Buiten viel er flink wat hemelwater naar beneden. Binnen regende het aan persoonlijke records (PR). Van de 158 programmanummers waar een zwemmer van onze vereniging aan de start stond werden maar liefst 137!!! persoonlijke records gezwommen. Knap gedaan allemaal.

Naast de nieuwe programmanummers was er nog een wijziging door de KNZB doorgevoerd. Er werden geen medailles meer uitgedeeld per programmanummer, maar gekeken werd naar het overall klassement. Wat betekende dat de puntentelling over de gezwommen afstanden bij elkaar opgeteld werden en daar het klassement op gebaseerd werd.

De uitslagen per afstand kun je hier teruglezen. Het overall klassement van de minioren 4 en later, minioren 5 en 6 en junioren 1-2 is ook hier te vinden. Ook de foto’s die door Jeroen, de vader van Iris, gemaakt zijn staan op de website.


—–
OPROEP

Naast de vrijwilligerstaken die we verdelen tijdens een wedstrijd (waarbij onze vereniging de
organisatie in eigen handen heeft) is extra hulp altijd welkom. Wil jij een keer een wedstrijdverslag
schrijven? De nieuwsbrief van de vereniging opstellen en/of versturen? Of wil je de vereniging op
een andere manier van dienst te kunnen zijn? Neem gerust contact op, om hierover in gesprek te
gaan.