Zondag 24 november 2019

Proteus Da1 net te sterk voor Nijmeegse dames equipe

NIJMEGEN- Na een zwaar bevochtte zevende wedstrijd geven de dames van Aqua-Novio de winst uit handen in het zwembad de Schaeck in Twello. De teller van het scorebord stopt bij 17-14.  Het Nijmeegse damesteam staat op de 4e plek in het klassement.

In de eerste periode wordt al duidelijk dat de teams aan elkaar gewaagd zijn. Aan het eind van de eerste periode staat het 3-4. De dames van proteus spelen fysiek en geven daardoor meerdere doelpunten weg door een 5-meter en uitsluitingen. De dames van Proteus staan echter aan het einde van de tweede periode met 9-8 voor, het gaat erg gelijk op en zo wordt de wedstrijd spannend gehouden. Maar de dames van Aqua-Novio spelen niet hun beste spel, met name in de derde periode mist het Nijmeegse equipe scherpte, waardoor er vier doelpunten achterelkaar het Nijmeegse doel in vliegen.

De laatste periode strijden de Nijmeegse waterpolosters voor wat ze waard zijn, echter lukt het niet om het gat te dichten. Zo maken de dames met de laatste secondes op de teller nog twee doelpunten maar de winst blijft bij de dames van Proteus.

 

Eindstand: 17-14.

Doelpunten per periode: (3-4) (6-4)(4-2)(4-4)

Doelpunten per speelster:  E. Hooghwinkel 7, N. van Asch 2, L. Simons 2, K. Berg 1 en F. van Lent 2