Woensdag 29 januari 2020

Wedstrijdzwemmers driemaal genomineerd voor Nijmeegse Sportprijzen!

Tekst en foto's: Joey Papaioannou

“Wat is iedereen toch rustig!” merkt een moeder op. Dat is geen toeval. Het is namelijk niet de eerste keer dat de wedstrijdzwemmers van Aqua-Novio’94 zijn genomineerd voor de Nijmeegse sportprijzen. Dit jaar zijn we bij maar liefst drie categorieën genomineerd! En al die genomineerden moeten natuurlijk wel op de foto…

Het is woensdag 29 januari rond een uur of 4. Langzaam wordt het drukker in de hal van de Jan Massinkhal in Nijmegen. De afgelopen week kreeg iedereen een mysterieus mailtje van Astrid, onze voorzitter: VERTROUWLIJKE INFO. Hmm, bijzonder. Tenminste, ik krijg niet vaak een ‘vertrouwelijke’ mail. De inhoud van het mailtje stelde niet teleur: drie nominaties voor de Nijmeegse sportprijzen:

  • NJJK-team: Sport talent team
  • Hoofdklasse team: Sportploeg
  • Tim Korstanje: Sport talent individueel

Vandaag, 29 januari, zijn we dan ook in de Jan Massinkhal. Er worden opnames van ons gemaakt. Niet iedereen vindt dat even spannend. Een ouder merkt op: “Volgens mij is dit voor de meeste niet de eerste keer dat ze hier zijn”. Dat klopt. We zijn als afdeling, gelukkig, al meerdere keren genomineerd. Dat weet ook Jelle: “Dit is al de zoveelste keer dat we dit hebben gedaan…”.

Waar de ‘oudere’ zwemmers zich niet zo druk maken, zijn de jongere zwemmers wat nerveuzer. Ze rennen ongeduldig rond en vinden de situatie maar vreemd. Het duurt gelukkig niet lang voordat we bij elkaar worden geroepen.

Er is even onduidelijkheid bij de organisatie. Wie hoort bij welke groep? Hoeveel zwemmers zijn er? Gaat dat allemaal wel passen? Wie is van het hoofdklasse team? En wie van de NJJK? Even was het chaos, maar al snel veranderde de chaos in ‘georganiseerde chaos’.

Als team worden we even in de grote zaal ‘geparkeerd’. We maken wat groepsfoto’s waarna de groep wordt gesplitst. Het NJJK-team gaat naar boven om filmopnames te maken. De rest wacht rustig af in de zaal of, in het geval van de minioren, speelt tikkertje.

Boven, in een klein zaaltje, staat er een klein team klaar om iedereen te ontvangen. Het is een donkere kamer met lichten en een camera. We volgen nauwe instructies op: ‘Ga op de tape staan’, ‘Kijk naar de camera’ en ‘niet praten!’. Ook krijgen we verschillende aanwijzingen: “Klein beetje lachen, nu heel veel lachen, nu met de duimen omhoog, nu een knipoog, nu klappen”. Het loopt allemaal aardig gesmeerd. Al wordt er wel even geklaagd; verschillende minioren noemen het licht “te scherp” en trainer Tim Furer geeft aan dat hij “nu alleen nog maar vlekken ziet”. Ach, het leven van een fotomodel is niet voor iedereen weggelegd. Al ligt dat niet aan het uiterlijk, wat iedereen stond er stralend op! 😉

Bekijk hieronder de foto’s en video’s van de sessie en vergeet natuurlijk niet om te stemmen!

Klik hier om te stemmen!