Dinsdag 14 januari 2020

Nieuwjaarsborrel zwemles

Zoals elk seizoen begint het nieuwe jaar bij de afdeling Elementair met een nieuwjaarsborrel. Ook dit jaar werd de borrel, in het clubhuis van de Nijmeegse Reddingsbrigade, weer drukbezocht.

De avond vol gezelligheid begint standaard met een dankwoordje van Irma en Georg. Elke jaar zetten ongeveer 100 vrijwilligers zich in om de beste zwemles te geven. Sommige doen dat al tientallen jaren.

Helaas blijft niet iedereen. Paul van der Linden, Annica Brummel en Nicole Basten gaan ons verlaten. Na, bij elkaar opgeteld, meer dan een half decennium aan ervaring. We danken jullie voor de passie en inzet die jullie de afgelopen jaren hebben getoond. Ook Guus Hendriks, Emmeken Cuppens, Karel Cronenberg en Linda de Bruijn willen we graag bedanken. Ze waren vrijdagavond niet aanwezig, maar hebben wel een aanzienlijke bijdrage geleverd. Het gaat jullie goed!

Vlak voor het openen van het buffet is het tijd voor bezinning. De grootste nachtmerrie van een zwemlesinstructeur is dat er iets ernstigs gebeurd met een van de kinderen in het zwembad. Afgelopen jaar is die nachtmerrie bij de zwemles op zondagochtend bijna uitgekomen. Door het heldhaftige optreden van de instructeurs, het zwembadpersoneel en omstanders, is deze nachtmerrie voorkomen. Deze instructeurs zijn tijdens de borrel ook in het zonnetje gezet.

Dan wordt het buffet geopend. Er wordt gegeten, gedronken en gelachen. Tot diep in de nacht blijft het licht in het clubhuis aan. 25 jaar zwemles, daar mag geproost op worden!