Woensdag 04 november 2020

Nieuwe voorzitter afdeling Elementair!

Na jaren van dienst als voorzitter van de afdeling Elementair, is Irma Dietrich-Janssen op 27 oktober bij de Algemene Ledenvergadering officieel afgetreden. Op dezelfde Ledenvergadering hebben de leden een nieuwe voorzitter gekozen: Ronald Snel. In dit bericht stelt Ronald zicht voor.

Beste leden, beste ouders,

Als eerste wil ik Irma bedanken voor haar goede zorgen voor de afdeling elementair. We hebben veel aan haar te danken en we hopen dat ze nog lang bij de vereniging zal blijven!

Mijn naam is Ronald Snel, woonachtig in Lent en vader van 2 mooie dochters. Mijn oudste dochter heeft haar diploma bij Aqua-Novio’94 mogen halen, de jongste volgt op dit moment nog zwemles. Ook mijn partner ondersteund op dinsdag door als hulpouder mee te helpen (heel erg leuk om te doen!). Sinds 2015 ben ik zelf actief werkzaam bij de afdeling elementair als hulpouder op dinsdagavond. In september 2018 ben ik gestart met een opleiding tot zweminstructeur niveau 3. Deze opleiding heb ik in februari 2019 afgerond en ben toen benoemd tot zwemleider voor de dinsdagavond.

Een nieuwe weg

Sinds december 2019 zijn we als afdeling een nieuwe weg ingeslagen. Met het team hebben we, na evaluatie, besloten de (oude) SuperSpetters zwemopleiding achterwege te laten en een nieuwe start te maken. Dit is in april 2020 gelukt met goedkeuring van het bestuur, waarna we zijn gestart met de voorbereidingen voor het ENVOZ-zwemdiploma: een internationaal zwemdiploma. Met het gehele team hebben we hard aan de ontwikkeling van dit nieuwe systeem gewerkt. Uiteindelijk zijn we op 7 september van start gegaan met de ENVOZ-opleiding en zijn we nu bezig om de laatste SuperSpetter diploma’s af te ronden. Ik wil hier dan ook de zwemleiders en ondersteuners van de afdeling Elementair voor hun inzet bedanken. Zonder hen hebben we deze successen niet kunnen behalen!

Doelstellingen

Ik zal met mijn kennis en kunde de afdeling gaan sturen. Ik heb een aantal doelstellingen opgesteld voor de vereniging, die ik als voorzitter de komende twee jaar wil behalen:

  • Veiligheid boven alles. Dit wil ik bereiken door meer instructeurs en hulpouders de mogelijkheid te geven om een opleiding te volgen.
  • Plezier staat centraal. Kinderen moeten met plezier naar de zwemles gaan en instructeurs en hulpouders moeten ook met plezier les kunnen geven.
  • Ik heb als doel dat de afdeling elementair gaat groeien. De komende twee jaar groeien we van 300, naar 450 kinderen, met behoud van kwaliteit, veiligheid en plezier. We dienen dan ook meer instructeurs en hulpouders te krijgen.
  • Meer vrijwilligers. Alle instructeurs en hulpouders zijn vrijwillig. We hebben deze mensen hard nodig. Gelukkig zijn we met vele, maar we hebben altijd meer handjes nodig. Schroom niet en meld jezelf alsjeblieft aan.

Deze doelstellingen wil ik in de komende maanden in uitvoering gaan zetten. Hopelijk gaan we deze doelstellingen, met jouw hulp, over 2 jaar bereiken!

Mocht u vragen hebben dan kunt u deze stellen via de mail op: elementair_voorzitter@aquanovio.nl.

Graag zie ik u bij de zwemlessen en kunt u mij altijd aanspreken met vragen.

Met vriendelijke groet,

Ronald Snel

Voorzitter afdeling Elementair Aqua-Novio’94