Donderdag 02 april 2020

Minioren blijven fit door online bodycore les

Het was zaterdagavond rond de klok van negen uur. De wekker werd alvast vooruit gezet en het alarm ingeschakeld. Voor het eerst sinds een aantal weken zou er weer gesport worden op zondagochtend. Helaas niet in Sportfondsenbad West maar vanuit thuis.

De volgende morgen, al voor het alarm van de wekker zou gaan, was onze minioor al vroeg wakker. Snel wordt er ontbeten  en het sportmatje met een bidon klaargelegd. De computer wordt middels een HDMI kabel aan de televisie bevestigd om vervolgens de ZOOM-link aan te klikken om te testen of het werkt. Op het scherm werd aangegeven dat de host (Hanneke Langkamp) nog tot de groep moest toetreden en ondertussen druppelden de minioren één voor één, als duo of als gezin binnen.

Omstreeks tien uur gingen we van start. Voor een eerste keer via dit medium met z’n allen sporten was een aangename kennismaking. Natuurlijk liever met z’n allen aan de rand van een zwembad. Maar zoals bekend is dat voorlopig nog niet mogelijk, helaas. Na een korte kennismaking werd er gestart met de verschillende oefeningen. Hanneke had de groep goed onder controle en ook de instructies werden goed door de zwemmers overgenomen. Alsof het een doodnormale les was deed iedereen zijn/haar ding.

Na ongeveer een uur werd de training afgesloten en kregen ze nog huiswerk mee voor aanstaande zondag. De kinderen bedankten Hanneke voor haar les en waren zeer tevreden met deze ‘tijdelijke’ aangeboden oplossing.  

Een impressie:


Vanuit privacy overwegingen zijn de inlognamen afgeschermd.