Zondag 10 november 2019

Minioren beste van Gelderland tijdens eerste deel van Club Meet

Tekst: Ivo Schaap | Foto: Jeroen van Hartingsveldt

Onverwacht succes van minioren Aqua Novio

Rond de klok van één uur veranderde het Erica Terpstra Sportfondsenbad in een waar griezelbad. Op het programma stond het eerste deel van de Gelderse Club Meet met als thema: griezelen.

Nadat alle zwemmers zich opgewarmd hadden tijdens het inzwemmen, werd er in alle haast omgekleed om vervolgens met de optocht te starten. De parade waarbij alle deelnemende verenigingen met hun zwemmers verkleed een ronde om het zwembad liepen, is een feest voor zowel de bezoekers als voor de kinderen zelf. Aan het thema griezelen was dan ook goed gehoor gegeven. Zo liepen er onder meer vleermuizen, spinnen, weerwolven en spoken langs het (massaal op komen dagen) publiek. De verenigingsprijs voor best verkleedde groep ging naar DWK.

Toen alle kinderen hun griezelige kostuums ingeruild hadden voor de badkleding was het tijd om de wedstrijd aan te vangen. De sfeer zat er al snel in dankzij de opzwepende woorden van de speaker. Tijdens met name de verschillende estafette-races golfde er een kabaal door het bad van aanmoedigingskreten voor elk team. De estafettes blijven altijd een genot om te aanschouwen. Hieruit blijkt maar weer het plezier dat de kinderen met elkaar hebben;  zwemmend of supporterend vanaf de kant.

Zestien programmanummers stonden er totaal op het programma deze negende van november. Met ruim tweehonderd ‘Gelderse’ zwemmers aan de start was het zwembad afgeladen vol. Tel daarbij de volgepakte  tribunes en je waande je in een ware sauna. Aan de prestaties van onze zwemmers was dit niet of nauwelijks te merken. De vooraf meegekregen opdrachten van de coaches werden goed opgepakt en dat leverde aan het einde van de dag een (deels) onverwachte maar dik verdiende eerste plaats op. Een prachtig resultaat waar eenieder met een Aqua Novio hart TROTS op mag zijn.

De eerste klap is een daalder waard en dat werd ook gevierd door onze minioren. Echter dient er nog een tweede deel gezwommen te worden. Deze wedstrijd zal ook door ons georganiseerd worden en wederom gezwommen worden in het Erica Terpstra Sportfondsenbad. Op zondag 9 februari staat deze wedstrijd, met als thema ‘Carnaval’ op het programma. Als onze zwemmers deze prestatie evenaren of zelfs verbeteren dan lijkt plaatsing voor de landelijke Club Meet te realiseren.  

Gedurende de dag zijn er foto’s gemaakt door Jeroen van Hartingsveldt. Waarvoor dank! Foto’s zijn binnenkort hier te bekijken. Daarnaast ook een bedank je richting het petit comité, dat de aankleding van het zwembad in stijl verzorgden. Ook hieruit blijkt maar weer: Nummer 1 word je niet alléén!

Voor de uitslagen van de Gelderse Club Meet en de tussenstand klik je hier.