Zondag 27 november 2022

Limietenjacht tijdens 2e limietwedstrijd kb

In oktober stond de eerste limietwedstrijd korte baan op het programma. Deze zaterdagmiddag was het tijd voor de tweede limietwedstrijd. Voor de jeugdige zwemmers, de laatste kans om hun NJK limieten te zwemmen. De oudere zwemmers, die op jacht waren naar NK limieten, hebben volgende week nog één laatste kans hiervoor.

Dat er ‘t een en ander op het spel stond tijdens deze wedstrijd was te merken. Maar liefst twee-honderd-zeventig zwemmers kwamen naar het Erica Terpstra Sportfondsenbad te Nijmegen toe voor deze wedstrijd. Ook van de Elektrische Tijdwaarneming (ETW) werd gebruik gemaakt.

Naast dat het zwembad afgeladen vol zat waren er ook de nodige supporters meegereisd. De combinatie van de vele zwemmers en het publiek zorgden ‘opnieuw’ voor tropische temperaturen. Of die temperaturen ook de oorzaak waren dat in de eerste programmanummers de ETW niet optimaal functioneerde betwijfel ik. Toch moest er na een paar programmanummers, door onze vrijwilligers met kennis en kunde van het ETW, een plaat vervangen worden. Hierna verliep de ETW weer zo als wenselijk is. Uiteraard klokten de aanwezige officials ook de tijden van de zwemmers, waardoor er altijd de juiste tijd(en) op de klokken- en daarmee in de boeken kwam(en).

Met het aanvangstijdstip van twee uur en de vierenveertig programmanummers die gezwommen moesten worden, was op voorhand aan te nemen dat het een lange middag ging worden. Er werd dus niet alleen van de zwemmers een prestatie in het bad verwacht, maar ook een goede ontspanning tussen de wedstrijden door. Tel daarbij nog de focus en concentratie vlak voor de serie bij op. Waardoor je mag spreken van een topprestaties van elke zwemmer ongeacht het wel/niet behalen van de zo felbegeerde limieten.

Om twee minuten over zeven werd deze wedstrijd beëindigd door de hoofdscheidsrechter van dienst. Dank ook deze keer weer naar alle afgevaardigde officials, vrijwilligers en andere betrokkenen die de wedstrijd gezamenlijk tot een goed einde brachten. Alle uitslagen zijn hieronder te lezen.

Uitslagen:
Limietwedstrijd kb deel 2 – SPLASH Meet Manager 11 (swimrankings.net)