Zaterdag 22 mei 2021

Korstanje kwalificeert zich voor Olympische Spelen Tokyo

Nijmegenaar en zwemmer van Aqua-Novio’94 Nyls Korstanje heeft zich op de Europese Kampioenschappen Zwemmen in Budapest gekwalificeerd voor de Olympische Spelen in Tokyo.

Nyls zwom tijdens de series van de 100 meter vlinderslag naar een tijd van 51,83 seconden. Dat is onder de Olympische limiet van 51,92 seconden. Korstanje had zich als onderdeel van de estafetteploeg al verzekerd van een Olympische deelname, maar had nog geen individuele ticket op zak.

Tegen het AD zei hij het volgende: “Ik heb ervoor moeten strijden. Het begin, de eerste 50 meter, is voor mij makkelijk. Maar het einde van de race is waar ik ontzettend hard voor heb getraind. Ik moest denken aan iedereen die achter me staat en wat ik hiervoor heb gedaan. Ik ben ‘over the moon’ dat ik me nu officieel plaats voor de Spelen. De ontlading is groot. De druk is er nu af, ik heb gedaan wat ik wilde doen. Nu kan ik tegen de andere jongens gaan racen in plaats van tegen mezelf.”

Nyls heeft een flink aantal jaren in Nijmegen gezwommen bij, en voor, Aqua-Novio’94. Hierna vervolgde hij zijn carrière bij het nationale team in Eindhoven en in de Verenigde Staten bij North Carolina State University.

Vanavond om 18.48 uur zwemt Korstanje de halve finale 100 meter vlinderslag. De EK is live te volgen via NOS.nl