Dinsdag 31 januari 2023

KNZB zwemcompetitie nadert spannende ontknoping in Eredivisie

Nadat afgelopen weekend de derde ronde van de KNZB Zwemcompetitie afgewerkt werd, heeft Aqua-Novio’94 nog altijd alle kansen om klassenbehoud te bewerkstelligen. De afgelopen jaren wisten de Nijmeegse zwemmers zich telkens keurig in de middenmoot te handhaven. Dit jaar verloopt dit iets moeizamer.

Met een aantal afwezigen (om verschillende plausibele redenen in ronde 2 en nu ook in ronde 3) was de ploeg onder leiding van coaches Tim Furer, Hans Salemink, Marco Furer en Martien van Deijzen niet op volle sterkte. Net als vorige week wilde de ploeg bestaande uit zo’n 50 zwemmers zich uiteraard wel van hun beste kant laten zien. Dit lukte de ene zwemmer beter, dan de ander. Iets wat innemend is aan het beoefenen van een sport. Iedereen probeert te pieken op het juiste moment. Sommige zwemmers hadden tijdens het Gelderse Kampioenschap al veel gegeven, anderen daarentegen zwommen juist deze wedstrijd sterker dan het weekend er voor.

Met nog één ronde in het verschiet is nog altijd alles mogelijk. Het verschil in de onderste regionen ligt dichter bij elkaar dan in de top van het klassement. Zo zwommen de zwemmers van Aqua-Novio’94 het afgelopen weekend tegen twee topploegen uit de Eredivisie, te weten PSV en Blue Marlins. Beide ploegen voeren ruim het klassement aan met een eerste en tweede plek. Aqua-Novio’94 staat na deze ronde, welke bestond uit een aantal pittig programmanummers, op een 16e plaats. Het verschil naar een veilige 14e plaats is slechts 43 seconden. Maar ook naar plaats 13 is het verschil een enkel minuutje. Uiteindelijk degraderen positie nummer 15 en lager naar de eerste divisie.

Met goede moed en tevens goede hoop zullen onze Nijmeegse zwemmers op 22 april aanstaande hun huid zo duur mogelijk verkopen. Meer dan hun best kunnen ze nu eenmaal niet doen. Wat zeker zal zijn is dat zowel coaches en zwemmers zich voor meer dan 100% gaan inzetten.

Zowel locatie als de tegenstanders van deze vierde ronde zijn nog niet bekend. Uiteraard zullen we dit zo snel mogelijk communiceren. Noteer alvast de datum en kom onze zwemmers dan massaal aanmoedigen tijdens de slotronde van de KNZB Zwemcompetitie. Elke steun is meegenomen.