Dinsdag 21 januari 2020

Jeugdige zwemmers maken kennis met wedstrijdzwemmen tijdens ‘Ik kan zwemmen’.

Afgelopen zondag (19 januari j.l.) werd er in Sportfondsenbad Nijmegen West het evenement ‘Ik kan zwemmen’ georganiseerd.  Voor kinderen tussen de zes en twaalf jaar oud de mogelijkheid om kennis te maken met de verschillende watersporten.

Uiteraard was Aqua-Novio ’94 met haar afdeling wedstrijdzwemmen aanwezig. Trainers Peter en Kim namen tijdens drie clinics van ongeveer een half uur geïnteresseerden mee in de basis van het wedstrijdzwemmen. Tezamen met twee jonge zwemsters van de vereniging werden kinderen enthousiast gemaakt voor de zwemsport.  In totaal waren er 32 kinderen actief, verdeeld over de drie clinics.

Naast de clinics stonden er verschillende stands in het zwembad opgesteld om meer informatie over de disciplines in te winnen. In tegenstelling tot de 32 kinderen die in het zwembad actief waren bij het wedstrijdzwemmen, had de vrijwillige ouder het aan de stand rustiger. Een handjevol ouders met kinderen melden zich bij de stand. Daar werden ze meegenomen met wat het kind kan- en mag verwachten tijdens trainingen, wedstrijden en aan ouders werd verteld wat van hen verwacht wordt als hun zoon of dochter op wedstrijdzwemmen gaat.  De basis van dit verhaal zat hem in het overbrengen van het feit dat plezier centraal staat bij de zwemmers.

Het is nu afwachten of er de komende weken nieuwe zwemmers zich gaan (aan)melden voor proeflessen.  Ons gezicht hebben we in ieder geval laten zien.

Naast de afdeling wedstrijdzwemmen van Aqua Novio gaven ook de synchroon zwemmers, de waterbasketballers en de waterpoloërs acte de présence namens onze vereniging. Verder was er de mogelijkheid om te snorkelen bij het duikteam van de Kaaiman. Konden kinderen zeemeerminzwemmen via het Sportfondsenbad zelf en bij de Nijmeegse reddingsbrigade werd er kennisgemaakt met reddingszwemmen.

Kijk hieronder naar de aftermovie van ‘Ik kan zwemmen’

 

Foto’s en film verkregen via Sportservice Nijmegen.