Dinsdag 28 januari 2020

Goede generale minioren in Kampen

Tekst: Ivo Schaap

suPR snel zwembad zorgt voor suPRtijden

Terwijl in Nijmegen de langebaan wedstrijden werden gezwommen (door de junioren, jeugd en senioren) waren de minioren actief in Kampen. In het super snelle zwembad ‘de Steur’ zorgden bijna alle zwemmers voor één of meer tijdsverbeteringen ten opzichte van de tot dan toe snelst gezwommen tijd.

Elektrische tijdswaarneming
Niet alleen de zwemmers waren razendsnel maar ook konden de supporters en zwemmers direct de geklokte tijd waarnemen. Doordat het zwembad was voorzien van elektrische tijdwaarneming en het beschikte over een groot scherm was direct de tijd af te lezen als een zwemmer aantikte. Doordat de SpalshMe app niet in werking was, waren hierdoor de wedstrijden zeer goed te volgen.

Goede generale
De vijftien zwemmers namens onze vereniging toonden de goede vorm van de afgelopen weken aan. Er vielen maar liefst 30 nieuwe persoonlijke records te noteren. Op de 50m vlinderslag noteerden respectievelijk Maartje van Berkom en Esmé Schaap de grootste verbetering met een verschil van 121% met de tot op dat moment door hun snelst gezwommen tijd op die afstand. Daarnaast zwom Noah Jansen een wedstrijdrecord op de 50m vrije slag.

Uitslagen
De uitslagen zijn voorlopig hier terug te vinden. Let op: de inschrijftijden kloppen hier nog niet met de tot op dat moment snelst gezwommen tijden. De uitslagen volgen snel op onze eigen site.

Al met al een goede generale richting de Regionale Club Meet van aanstaande zondag 9 februari. U/Jij komt onze zwemmers toch ook aanmoedigen? Het thema tijdens deze wedstrijd is Carnaval. Het zwembad zal geheel in stijl aangekleed worden en de zwemmers lopen een optocht in dit thema.

Sportfondsenbad Erica Terpstra
Aanvang carnavals optocht:  14.05uur
Aanvang wedstrijd: 14.30uur