Maandag 25 november 2019

Aqua Novio neemt 134 medailles mee naar huis op Gelderse Kampioenschappen

Tekst: Joey Papaioannou

Wederom is het druk in het Erica Terpstra Sportfondsenbad. Na de succesvolle (en drukke) wedstrijden van de minioren en de landelijke competitie, is het nu de beurt aan de Gelderse Kampioenschappen. De beste zwemmers van Gelderland zijn naar Nijmegen afgereisd om hun beste beentje voor te zetten. 

Twee weekenden, vier dagen lang, is het zwembad beladen met zwemmers en toeschouwers. Dat is een hele klus. Gelukkig hebben we als afdeling de nodige ervaring in huis. Sinds mensenheugenis organiseren we al de Gelderse Kampioenschappen Lange Baan in mei. Sinds een aantal jaar zijn we als afdeling ook verantwoordelijk voor de kampioenschappen eerder in het seizoen. Dat alles natuurlijk met groot succes!

Dankzij de tientallen vrijwilligers en de honderden toeschouwers, zwommen er meer dan 400 zwemmers uit Gelderland mee. Samen zijn zij 1870 keer gestart en hebben ze 104 estafettes gezwommen. Al die hulp is niet voor niets geweest, want als kers op te taart zwommen onze zwemmers naar 59 gouden medailles, 41 zilveren medailles en 34 bronzen medailles! Met deze 134(!) medailles staat Aqua-Novio’94 na 4 drukke dagen in het zwembad welverdiend bovenaan het medailleklassement! Net zoals de vorige jaren nemen we vol trots de Anqelique Habeck Bokaal mee naar huis. Die krijgt een mooie plek in de prijzenkast…

Dat wij als Nijmegenaren zeer succesvol zijn blijft niet onopgemerkt. Jos van Kuijeren schreef op Zwemkroniek.nl al een leuk stuk over de prestaties: 

“De estafetteploeg 4x200m vrije slag van Aqua-Novio’94 maakte met 7:30.52 grote indruk. Jelle Smid 1:54.67, Jarno Koster 1:53.78, Bjorn van Doesburg 1:49.12 en Tim Korstanje 1:52.95 kwamen tot deze geweldige tijd, goed voor de zesde club verrichting op de eeuwige ranglijst (…)” Lees meer op Zwemkroniek.com.

Niet alleen medailles waren er in overvloed. Onze zwemmers zwommen in totaal 659 persoonlijke records! Het grootste record was van Femke Brouwer op de 50 meter vrije slag. Zij haalde 4 seconden van haar inschrijftijd af! 

Grote dank aan alle vrijwilligers, officials, ouders en zwemmers! 

Klik hier voor de foto’s
Klik hier voor de uitslagen