Woensdag 27 mei 2020

Géén zwemlessen tot september

Met pijn in ons hart hebben we besloten om de zwemlessen deze periode niet meer op te starten. De kinderen in de badjes 1 t/m 6, zwemvaardigheid, snorkelen en survival zullen ná de zomervakantie weer beginnen met de zwemlessen. Dit geldt niet voor de kinderen bij Aangepast Zwemmen. Zij zullen in aangepaste vorm tot de zomervakantie zwemles krijgen.

We hebben dit besluit genomen om een aantal redenen. Ten eerste hebben we lang moeten wachten op een procedure vanuit de zwembaden en de overheid. Er is er nog veel onduidelijk waardoor we de veiligheid van de kinderen, instructeurs en ouders niet kunnen garanderen.

Daarnaast is het voor ouders ook niet mogelijk om in het zwembad aanwezig te zijn. De kinderen zullen dus veel meer dingen zelfstandig moeten doen. We hebben vernomen dat vele ouders en kinderen dit lastig vinden.

Doordat er onderling 1,5 meter afstand moet worden gehouden, hebben huurders van het zwembad meer ruimte nodig. Hierdoor is er voor ons minder ruimte beschikbaar om zwemles te geven.

Ten slotte hebben we voor dit besluit gekozen omdat we niet onze gewenste kwaliteit kunnen bieden. We geven onze zwemlessen met persoonlijke aandacht. Zo is er bijna altijd een instructeur in het water. Omdat we volgens de regels 1,5 meter afstand moeten houden van de kinderen, verliezen we de extra aandacht voor het kind en daarmee de kwaliteit van de zwemles.

We realiseren ons dat dit voor u een lastige situatie is. Daarom hoeft u totdat we de zwemlessen weer starten géén contributie te betalen. Let op: dit geldt niet voor de kinderen bij Aangepast Zwemmen. Zij betalen gewoon weer contributie vanaf juni.

We snappen dat u nog vragen heeft. We hebben hier een overzicht met de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op. Dat kan telefonisch (06-46593913) of via de mail (zwemles@aquanovio.nl)

Met vriendelijke groet,

Namens de hele afdeling Elementair

Irma Dietrich-Janssen

PS. De komende tijd gaan we bekijken wat er beter kan aan onze dienstverlening. Zou u kunnen laten weten wat u vindt van de zwemlessen? Zo kunnen we de volgende periode nóg betere zwemlessen geven! Het invullen van de vragenlijst kost 5 minuten en kan hier.