Zondag 26 mei 2019

Een NK om nooit te vergeten!

In het weekend van 18 mei heeft het onder 11 team van Aqua-Novio geschiedenis geschreven. Ze zijn tweede van Nederland geworden op het NK in Hilversum. Aqua-Novio timmert al een tijdje aan de weg, maar nog nooit eindigde een team zo hoog. Maar vanzelf ging het niet. Het was ontzettend spannend, niet alleen voor de kinderen! Ouders van verschillende spelers vertellen hoe het is om vanaf de kant hun kinderen aan te moedigen.

Patrick van Eck, de vader van Timur begint: “Voor het NK hebben de jongens hebben gedurende het reguliere seizoen alles gewonnen en mooi teamspel laten zien. Na de competitie kwamen eerst nog de regio kampioenschappen. Daar was Het Ravijn de favoriet en ook wij dachten dat we dat niet zouden redden, maar wat gebeurde er, we wonnen en werden regio kampioen van Gelderland en Overijsel. Tijdens de feestavond van het 25-jarig bestaan van Aqua-Novio werden de kids nog even in het zonnetje gezet.”

Wat een spannende week!

Janneke Janssen, moeder van Tobias: “Na de eerste plaats op het regiokampioenschap en de huldiging op de feestavond mochten we naar het NK in Hilversum. Wat een spannende week! We hoopten hoog te eindigen op de zaterdag zodat we door zouden mogen naar de kruisfinales op zondag, dat zou al heel mooi zijn. Op vrijdag al de tas ingepakt en zaterdagochtend maar een beetje op de bank gehangen. Tussen de middag warm eten, spaghetti, lekker! Daarna op pad met lekkere muziek aan in de auto. We moesten na aankomst nog even wachten op onze eerste wedstrijd.”

Saskia Bax, moeder van Chiel: Op dag 1 waren er 15 teams, het was een drukte van jewelste in het zwembad. Wedstrijd 1 tegen De Ham… in the pocket. Wedstrijd 2 die was lastiger. Het team uit Vlaardingen scoorden al snel 5x in het eerste part …helaas verloren. En door… De 3de wedstrijd… Breda dat moet lukken en yes gewonnen. Doelstelling behaald, we komen morgen weer terug.

Wendy Petrovic zal het NK ook niet snel vergeten: “Super leuk en spannend waren die wedstrijden op zaterdag. Wij zijn de ouders van Raiko Petrovic, zijn broertje Luka en zijn opa en oma waren er ook bij om hem en zijn teamgenoten aan te moedigen. Op zondag waren zelfs zijn oom, tante en neefjes en nichtje er ook bij. Met zijn allen gingen we ze nog een keer aanmoedigen.”

Voor dag 2 hadden we eerst nog even een spandoek geschilderd om op te hangen

Ook Janneke deed er alles aan: “Voor dag 2 hadden we eerst nog even een spandoek geschilderd om op te hangen. De wedstrijden begonnen wat eerder, dus dat was vroeg warm eten en dan weer op pad. Alles wat we zouden winnen zou mooi meegenomen zijn. Het maakt eigenlijk niet uit waar we eindigen, alles is goed. We zijn tenslotte al zesde! Gewoon genieten, spelen en plezier hebben. Voor de meegekomen supporters is het misschien nog wel spannender dan voor de jongens zelf. Iedereen zit in een gezellige groep naast elkaar op de tribune en er wordt flink gejuicht en aangemoedigd.”

Wendy: “We wonnen ook nu de eerste wedstrijd waardoor we in de halve finale stonden. Super goed. Trots op het hele team. Wat deden ze het toch goed. Maar nu werd het spannend, ze moesten tegen het team waar ze gisteren van verloren hadden. Maar we hielden de goede moed er gewoon in. En ja hoor, het werd gelijk spel. Wat was dat zenuwslopend. Je voelde het door je hele lichaam. Maar het werd nog erger, ze moesten penalty’s nemen. Om en om…”

Saskia: “Gelukkig wist coach Lars de Laat wel uiterst kalm te blijven. Hij wees 3 teamleden aan die de penalty’s moesten nemen. We stonden met alle ouders aan de kant, zenuwslopend.”

Timur is er klaar voor, het fluitsignaal klinkt en Timur scoort, yes, yes!

Patrick: “ZVVS begon en schoot raak, vervolgens was Timur aan de beurt, maar het duurde net iets te lang waardoor het doelpunt werd afgekeurd. Nu is ZVVS weer aan de beurt en ook deze zat. Vervolgens was Thijs aan de beurt en ja die zat 1–2. Toen was Giel aan de beurt en ook die ging er in 2-2. ZVVS had nog 1 poging, keeper Tobias lag er klaar voor en alles was er aan gelegen deze bal te stoppen. Tobias was in opperste staat van paraatheid en ja hij hield hem tegen. Nu was de stand nog steeds gelijk en gingen we verder met beide teams telkens 1 strafschot tot er een winnaar zou zijn. De speler van ZVVS was er klaar voor… maar helaas Tobias houdt hem uit het doel en nu mocht Timur zijn revanche claimen, Timur is er klaar voor, het fluitsignaal klinkt en Timur scoort, yes, yes!

Janneke: “Wilde taferelen op de tribune en bij de spelers, blijdschap alom. Ongelofelijk we gaan de finale echt spelen tegen Het Ravijn. Een oosterse finale. Het wordt een herhaling van de finale van het regiokampioenschap en Het Ravijn wil natuurlijk revanche.”

Saskia kon niet geloven dat ze de finale hadden gehaald: “Wie had dat gedacht, ik in ieder geval niet.
Andere finalist Het Ravijn, tja sterke ploeg. Daar hadden ze vorige week van gewonnen, maar dat zegt niets. Vol trots stond ik aan de kant, wat het ook mocht worden, dit NK kon niet meer stuk. De winst ging uiteindelijk naar Het Ravijn met 5-3, maar wat hadden onze jongens het goed gedaan! Een zilveren medaille ging mee naar huis! Bedankt team en ook coach Lars in samenwerking met Thomas. Leuk en mooi om te zien hoe ze allemaal zijn gegroeid in het spel. Dankzij jullie aandacht en inspanning. Eerste tijdens de reguliere competitie, regiokampioen en 2de op het NK. Wat een seizoen!

Nee het was geen droom, ze hebben het echt geflikt, wat een top team!

Ook Patrick is trots: “De coaches gingen het water in. We feliciteerden Het Ravijn en vierden de 2e plaats met de kids bij de mac. Nu is het maandag en ik knijp me nog een keer en kijk weer naar de medaille, nee het was geen droom, ze hebben het echt geflikt, wat een top team!”

Wendy: “Wat een prestatie. Helemaal geweldig. Ik denk dat alle ouders zeker super trots zijn op hun kinderen en natuurlijk ook op de coach. We hebben dit allemaal ervaren als een heel spannend weekend en hebben veel lol gehad. Mooie locatie, aardige personeel. Dus top!”

Janneke: “Bij de prijsuitreiking werd Tobias ook nog eens uitgeroepen tot beste keeper, de dag kon niet meer stuk. De prachtige zilveren medailles werden omgehangen en zo kwam er een einde aan een geweldig succesvol NK. Lieve Chiel, Raiko, Timur, Thijs, Tijl, Tobias, Mats, Thomas en Lars wat hebben we van jullie samenspel, inzet en sportiviteit genoten dit weekend. Jullie zijn echt een topteam!”